Patronal

La CEOE acaba amb la clàusula 'catalana' per limitar els mandats del seu president

L'actual líder de la patronal, Antonio Garamendi, no aclareix si aspirarà a mantenir el càrrec fins al 2030

2 min
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, aquest dimecres durant l'assamblea general de la patronal.

MADRIDSi l'actual president de la patronal espanyola CEOE, Antonio Garamendi, vol intentar revalidar el seu mandat quatre anys més podrà fer-ho sense cap problema. L'assemblea general de la CEOE ha ratificat aquest dimecres la decisió de no limitar els mandats d'un president. La mesura la va introduir l'any 2014 el seu antecessor, el català i expresident de Foment del Treball, Joan Rosell, i establia que la cara visible de l'organització empresarial no podia encadenar més de dos mandats (un mandat dura quatre anys), és a dir, ser més de vuit anys president. A diferència del que aleshores defensava Foment, aquest dimecres la patronal catalana hi ha donat suport.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, si l'any 2018 Rosell va haver de fer les maletes com a president de la CEOE per deixar el lideratge de l'organització, ara Antonio Garamendi té la porta oberta a quedar-s'hi sine die. De moment, però, el dirigent bilbaí no s'ha pronunciat sobre si es presentarà o no a una nova reelecció. El cert, però, és que encara té temps per prendre la decisió, ja que va ser reelegit president de la patronal fa ben poc, el novembre de l'any passat, i per tant el seu mandat dura fins a l'any 2026, quan ja farà vuit anys que ocupa aquest càrrec. "Em queden quatre estius de president. No sé què passarà d'aquí quatre anys. El que és important és que l'organització treballi de forma ordenada, i quan arribi el procés electoral tothom és lliure de presentar-se", ha expressat Garamendi aquest dimecres.

Abans de l'arribada de Rosell i Garamendi, la CEOE va tenir tres presidents més que tampoc tenien el mandat limitat: l'economista català Carles Ferrer Salat, José María Cuevas i Gerardo Díaz Ferrán. De tots ells, el que més temps va estar al capdavant de l'organització empresarial va ser José María Cuevas, amb un mandat de 23 anys.

La cita dels empresaris ha tingut lloc pocs dies abans de les eleccions generals a Espanya. "Animo a tots els ciutadans a votar", ha expressat Garamendi, que no ha dubtat, però, a recriminar l'actitud que ha tingut el govern de Pedro Sánchez cap als empresaris: "Hem viscut una campanya d'assetjament [cap als empresaris] amb noms i cognoms".

stats