Mercat de fitxatges
Economia Directius 08/02/2023

Una exministra d'Aznar, nova presidenta d'Enerside Energy

Blackstone incorpora a Aliseda el fins ara director adjunt de Sareb en un polèmic fitxatge

3 min
ANNA M. BIRULÉS: "M'inquieta que no castiguem el populisme"

BarcelonaEl mes de febrer ha començat amb moviment a les cúpules empresarials. L'exministra Anna Birulés, encarregada de la cartera de Ciència i Tecnologia durant el segon mandat d'Aznar, serà la nova presidenta no executiva d'Enerside. Alhora, un nou cas de portes giratòries arriba amb el fitxatge per part de Blackstone del fins ara director adjunt de la Sareb, que passarà a treballar per a la filial de Blackstone, Aliseda. Repassem els principals moviments dels darrers dies.

Anna Birulés, nova presidenta no executiva del consell d'administració Enerside Energy

El consell d'administració d'Enerside Energy ha nomenat Anna Maria Birulés com a nova presidenta no executiva, en substitució de Tomàs Casanovas, que deixa el càrrec després d'una llarga etapa a la companyia d'energia solar amb presència en mercats com el Brasil, Xile, Espanya i Itàlia. Alhora, Pedro Nueno continuarà ocupant la vicepresidència. Birulés és doctora cum laude en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona. Ha estat patrona de diverses fundacions i membre de consells socials i associacions empresarials, i està lligada a les escoles de negoci líders al nostre país com IESE i ESADE. Durant la seva carrera professional, va ser ministra de ciència i tecnologia del govern espanyol durant el segon mandat de José María Aznar, i també va assumir càrrecs de responsabilitat al departament d'Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya. 

Blackstone fitxa Álvaro Areal, exdirector de Sareb, per a la seva filial Aliseda

Blackstone ha fitxat l'exdirector adjunt de Sareb –conegut com el banc dolent– per la seva filial Aliseda, segons ha publicat El Confidencial. Areal feia nou anys que ocupava el càrrec a la Sareb, i va ser un dels màxims responsables de la remodelació de les carteres de l'entitat que va culminar l'abril del 2022 amb el lliurament de les carteres immobiliàries als fons nord-americans Blackstone i KKR. Prèviament a la Sareb, Areal havia treballat a la consultora Deloitte.

Habitat Inmobiliaria nomena Juan Antonio Luque nou director de processos i ESG

La promotora immobiliària Habitat, presidida pel català Joan Maria Nin, ha nomenat Juan Antonio Luque com a nou director de processos i ESG. En aquest nou càrrec, Luque serà l'encarregat del desenvolupament i la implementació de l'estratègia ESG (l'àmbit de governança i gestió ambiental de la companyia). El directiu treballa a Habitat des del 2018, en el càrrec de director de qualitat, medi ambient i prevenció de riscos laborals.

Guillermo Moreno, nou assessor sènior a Rothschild & Co

Rothschild & Co ha nomenat Guillermo Moreno Fontaneda com a senior client advisor per satisfer la creixent demanda dels clients a mesura que s'incrementa el negoci de l'entitat a l'àrea de gestió de patrimonis. Moreno Fontaneda va treballar anteriorment al banc suís UBS, on, des de la seva seu a Zuric, va ser director i assessor de clients de banca privada per a la península Ibèrica, centrat en grans patrimonis. Així mateix, va treballar com a relationship manager per a Mirabaud i Credit Suisse, tots dos a Ginebra. El directiu va començar la seva carrera professional treballant com a gestor de fons per a diverses empreses de serveis financers a Madrid, després de llicenciar-se en econòmiques per la Universitat San Pablo CEU de Madrid.

Raúl Suárez, nou president de l'Associació Europea de Distribuïdores de Gas per la Sostenibilitat (GD4S)

L'Associació Europea de Distribuïdores de Gas per a la Sostenibilitat (GD4S) ha nomenat el conseller delegat de Nedgia, Raúl Suárez, nou president de l'organisme. Aquesta entitat representa els principals grups de distribució de gas a França, Grècia, Itàlia, Irlanda, Espanya, Portugal i Romania, amb un total de 27,7 milions de clients a Europa. Suárez, que dirigeix la distribuïdora de gas de Naturgy des del desembre del 2022, és enginyer de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Madrid i ha ocupat durant 20 anys diversos càrrecs directius al grup Naturgy.

stats