Mercat de fitxatges
Economia Directius 14/12/2022

La Farga blinda el relleu generacional, Foment es refà i Podimo pesca a Apple

Caprabo se suma a la pluja de nomenaments en l'últim mes de l'any

3 min
Seu de Foment del Treball, a la Via Laietana de Barcelona.

BarcelonaLa patronal de les grans empreses, Foment del Treball, continua intentant pair la derrota a les eleccions de la CEOE. Ara ha optat per nomenar tres nous vicepresidents, tots tres empresaris influents, i algunes veus apunten que aquest moviment té a veure amb la reunió prevista a la CEOE la setmana que ve, quan la patronal espanyola podria reconfigurar l'equip que acompanyarà Garamendi en els pròxims quatre anys, mandat en què Foment podria perdre la vicepresidència que ara ostenta. Alhora, La Farga consolida el relleu generacional i Podimo fitxa un exdirectiu d'Apple.

Inka Guixà relleva Oriol Guixà com a consellera delegada de La Farga

El grup hòlding familiar català que fabrica i comercialitza semielaborats de coure, La Farga, consolida el relleu generacional de l'empresa nomenant Inka Guixà nova consellera delegada del grup. Inka assumirà així les funcions executives de l'empresa, que fins ara liderava Oriol Guixà, que continuarà com a president del consell d'administració. D'aquesta manera, es consolidarà el relleu generacional, procés que va començar fa uns anys, seguint el protocol de família, un dels pilars de governança de la companyia. Inka Guixà fa més de 14 anys que treballa a l'empresa, ha ocupat diferents llocs i va ser l'any 2017 que va ser nomenada directora general.

Foment del Treball nomena tres nous vicepresidents

La junta directiva de la patronal liderada per Josep Sánchez Llibre, Foment del Treball, ha aprovat la incorporació de tres nous vicepresidents. Es tracta de Santiago García-Nieto, Jaume Roura i Xavier Panés, que també formaran part del comitè executiu. L'entrada dels tres nous vicepresidents no implica la sortida de cap dels actuals, sinó que s'afegeixen a la dotzena que ja ocupen el càrrec. Santiago García-Nieto Conde és directiu de Bondia Hotels i president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat). Alhora, Jaume Roura i Calls presideix la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles de Motor. També és president del Gremi del Motor de Barcelona i va ser president de la patronal Faconauto. Finalment, Xavier Panés és l'actual president de la patronal vallesana Cecot, el Centre de Reempresa de Catalunya i la xarxa catalana d'àngels inversors Business Angels Network Catalunya (BANC).

Banco Santander nomena Glenn Hutchins com a nou conseller independent

El consell d'administració del Banc Santander ha anunciat el nomenament de Glenn Hutchins com a nou conseller independent, a proposta de la comissió de nomenaments. A més de ser membre del consell, Hutchins formarà part de la comissió de nomenaments, de la comissió de retribucions i de la comissió d'innovació i tecnologia. Glenn Hutchins va ser cofundador i conseller delegat de Silver Lake, una firma de capital privat centrada exclusivament en inversions tecnològiques als Estats Units, Europa i Àsia. També és president de North Island i North Island Ventures, firma d'inversió especialitzada en companyies de criptoactius en fase inicial.  

Podimo fitxa Claus Thune com a director global de programació

Podimo, el servei de subscripció de podcasts i audiollibres de més creixement a Europa, ha fitxat un exdirectiu d'Apple, Claus Thune, com a director global de programació. Després de la seva experiència en màrqueting a Carlsberg i Sony Music, Thune es va incorporar a iTunes Music d'Apple el 2010, a Dinamarca, on va ocupar diversos càrrecs internacionals, a més d'especialitzar-se en relacions amb creadors i curació de continguts. Ara, Thune torna a Dinamarca després de diversos anys a la seu mundial d'Apple Music a Los Angeles i una temporada a Epidemic Sound, amb seu a Suècia, com a director de cura musical, i treballarà a la seu de Podimo a Copenhaguen.

Felip Uriel, nou director de persones de Caprabo

Caprabo ha nomenat Felip Uriel com a nou director de persones. Uriel, nascut a Girona, és MBA per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciat en psicologia per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Compta amb una llarga trajectòria professional al sector de distribució i comerç. Es va incorporar a Caprabo l'any 2009 com a responsable de zona de l'àrea de persones. Des de llavors, ha ocupat diferents càrrecs a les àrees de persones, comercial i vendes. Entre els anys 2015 i 2018, va ser responsable regional de persones. Abans del seu nomenament ha estat responsable regional de vendes durant els darrers tres anys.

Medsir nomena Rosario Rodríguez nova directora d'operacions

Medsir, la companyia internacional especialitzada en el disseny estratègic d'assajos clínics independents, que centra la seva activitat a descobrir, millorar i adaptar tractaments innovadors per a pacients amb càncer, ha incorporat la doctora Rosario Rodríguez Azeredo com a nova directora d'operacions.  És doctora en medicina i tècnica de laboratori per la Universitat de la República d'Uruguai i membre del Col·legi de Metges de Barcelona. Té més de 20 anys d'experiència a la indústria farmacèutica enfocada a l'eficiència operativa durant tot el cicle de vida d'un producte farmacèutic. Durant la seva trajectòria, Rodríguez Azeredo ha treballat en diferents companyies farmacèutiques, com Roche, Sanofi, Almirall, Allergan, TFS o Isdin, a més d'exercir com a consellera delegada de la seva pròpia empresa.

stats