Directius
Economia Directius 01/11/2022

Pas al costat de Roger Montañola a LLYC

El directiu deixarà de treballar en exclusiva per a la consultora i obre la porta a un retorn a la política

2 min
Roger Montañola en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl gener del 2020 la consultora de comunicació LLYC anunciava la compra de Diplolicy i l'absorció dels seus treballadors, amb el seu fundador, l'expolític Roger Montañola, al capdavant. Menys de dos anys després, Montañola farà un pas al costat a l'empresa. Segons ha confirmat l'empresa a l'ARA, les dues parts han rescindit de mutu acord l'anterior contracte professional de Montañola, que en signarà un de nou, amb el qual passarà a ser assessor. Fonts de LLYC han explicat a aquest diari que, amb el canvi, Montañola deixa la posició "100% executiva" que tenia fins ara. El seu càrrec anterior era el de director sènior en afers públics, posició que l'obligava a passar tres dies a la setmana a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montañola es va donar a conèixer durant el seu pas per les joventuts d'Unió Democràtica, el partit de Josep Antoni Duran i Lleida. El líder democristià va ser el seu gran valedor i l'any 2015 Montañola ja era portaveu del soci petit de l'extinta coalició Convergència i Unió. A finals del 2016, Montañola es va associar amb el també expolític Xavier Cima (exdiputat de Convergència) per fundar Diplolicy, consultora especialitzada en tasques de lobisme o public affairs. Entre els principals clients de l'empresa hi va haver Uber.

Tertúlies i una 'start-up'

L'acord entre LLYC i Montañola per canviar el seu estatus dins l'empresa respon al fet que Montañola mantenia altres activitats professionals que no tenien a veure amb la consultora, relacionades amb la seva presència als mitjans de comunicació com a tertulià i també a Viume.co, una start-up dedicada a la intel·ligència artificial on Montañola té un pes accionarial destacat.

"Fer-ho tot era complicat", ha explicat Montañola a aquest diari. "Seguiré portant alguns clients, però no faré 40 hores", especifica. A més, el directiu no tanca la porta a tornar a la política: "Fins ara era impossible, però tinc ganes d'explorar coses".

La setmana passada, LLYC va anunciar el fitxatge de l'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón, una contractació que no té a veure amb el nou paper de Montañola: Chacón serà directora sènior d'estratègia corporativa.

A finals de setembre unes paraules de Montañola a 8TV sobre el món laboral es van fer virals: "Jo, per 45.000 euros, no vaig a treballar".

stats