Mercat de fitxatges
Economia Directius 16/03/2023

El responsable de producció de Volkswagen torna a Seat i Wallbox fitxa l'expresident de Daimler

Emili Rousaud, fundador de Factorenergia, presidirà la patronal de comercialitzadores independents

3 min
Seu de Seat a Martorell.

BarcelonaJoc de cadires als consells d'administració de grans empreses aquesta setmana. Seat inclou Christian Vollmer al consell, Wallbox nomena dos observadors al consell d'administració a l'espera d'ampliar la mida d'aquest òrgan i WIRES designa Ariadna Belver com a nova vicepresidenta. Alhora, Emili Rousaud, fundador de Factorenergia, assoleix un altre càrrec institucional amb la presidència de l'Associació de Comercialitzadors Independents d'Energia.

Christian Vollmer, nou membre del consell d'administració de Seat

Christian Vollmer, membre del comitè executiu de Volkswagen i responsable de producció i logística, ha estat nomenat nou membre del consell d'administració de Seat. S'uneix així a l'equip presidit per Thomas Schäfer i que integra, entre d'altres, l'expolític del PP Josep Piqué. Des del setembre del 2022, Vollmer també és membre del comitè executiu ampliat del grup Volkswagen. Entre el 2018 i el 2020, Vollmer va liderar la producció i logística de Seat i va dirigir els tres centres de producció i logística de la companyia a Martorell, el Prat de Llobregat i Barcelona. També va ser encarregat de liderar diverses estratègies relacionades amb la sostenibilitat mediambiental i el futur de la mobilitat.

Emili Rousaud, nou president de l'Associació de Comercialitzadors Independents d'Energia (ACIE)

Emili Rousaud, fundador i conseller delegat de la comercialitzadora d'energia Factorenergia, ha estat nomenat aquesta setmana president de l'Associació de Comercialitzadors Independents d'Energia (ACIE). Rousaud és llicenciat en ciències empresarials i MBA per Esade i direcció i administració d'empreses per la UPC. Va fundar Factorenergia el 1999, i es va convertir en la primera comercialitzadora d'electricitat nascuda al mercat liberalitzat. En l'àmbit institucional, Emili Rousaud és vicepresident de la patronal Pimec i vicepresident de l'associació del Grup de Gestors Energètics (GGE).

Equinix nomena Eulalia Flo nova consellera delegada a Espanya

Equinix, la companyia d'infraestructura digital que cotitza al Nasdaq, ha nomenat Eulalia Flo nova consellera delegada per a Espanya. La badalonina Eulalia Flo assumeix el càrrec en substitució d'Ignacio Velilla, actual vicepresident global de managed services a la companyia. Flo s'uneix a Equinix des de Commvault, companyia que fins ara ha liderat com a directora general de l'àrea Ibèria els últims cinc anys.

Wallbox nomena Dieter Zetsche i Justin Mirro com a observadors al consell d'administració

L'empresa Wallbox, proveïdor de solucions de càrrega de vehicles elèctrics, ha nomenat dos observadors al consell d'administració. Es tracta de Dieter Zetsche, president de TUI AG, antic president del consell d'administració de Daimler AG i director de Mercedes-Benz, i Justin Mirro, fundador i president de Kensington Capital Partners LLC. Els dos directius s'uneixen a Wallbox com a observadors al consell d'administració "per reforçar l'excel·lència operativa de la companyia". Segons l'empresa, Wallbox té la intenció de buscar l'aprovació dels accionistes per ampliar la mida del consell, sumant Zetsche i Mirro com a directors a l'assemblea general d'accionistes del 2023. 

Ariadna Belver, nova vicepresidenta de WIRES

WIRES (Women in Real Estate Spain), l'associació de directives i conselleres del sector immobiliari a Espanya, ha renovat la junta directiva i ha escollit Ariadna Belver com a nova vicepresidenta de l'associació per als quatre anys vinents amb l'objectiu de continuar consolidant la presència de WIRES a Catalunya. Belver és economista i periodista, amb experiència al sector immobiliari i consultora. Després del seu pas per la consultora EY, es va incorporar al Consorci de la Zona Franca de Barcelona com a subdirectora general del congrés immobiliari Barcelona Meeting Point, on va treballar 20 anys fins a arribar a ser membre del consell d'administració del Consorci Zona Franca Internacional. El 2016, Belver va fundar la seva pròpia marca de consultoria immobiliària, responsabilitat social corporativa (RSC) i esdeveniments amb seu a Barcelona.

IPM nomena Paloma Herranz directora comercial a Espanya

La tecnològica IPM, companyia de RICOH, ha nomenat Paloma Herranz nova directora comercial d'IPM per a tot l'estat espanyol. Herranz compta amb gairebé 30 anys d'experiència al sector d'IT, tant en l'àmbit nacional com internacional, ha ocupat càrrecs de responsabilitat de companyies globals, i ha cobert tant posicions tècniques com comercials. Fins ara, Herranz havia liderat els equips d'IPM al País Basc, Catalunya i les Illes Balears.

Pablo García Velasco, nou director de sostenibilitat del grup Sener

El grup d'enginyeria i tecnologia Sener ha nomenat Pablo García Velasco nou director de sostenibilitat, un càrrec que depèn directament de la direcció general. García Velasco és llicenciat en econòmiques i en empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i executive MBA per l'IESE Business School. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha treballat a les empreses Arthur Andersen, IBM, Accenture i PwC. Des de l'any 2014 és director de processos corporatius del grup Sener.

stats