Tecnologia
Economia 04/11/2022

Divendres negre a Twitter: primera demanda contra Musk pels acomiadaments

Cinc empleats denuncien la companyia per fer-los fora sense el preavís reglamentari

P. S. A.
2 min
Les oficines de Twitter a Londres, buides durant el dia dels acomiadaments.

Barcelona"Equip, en un esforç per posar Twitter en un camí saludable, iniciarem el difícil procés de reduir la nostra plantilla global aquest divendres". Així ha començat aquesta jornada de terror dels treballadors de la xarxa social sota el nou mandat d'Elon Musk. Els empleats que aquest divendres a les nou del matí (les cinc de la tarda a Catalunya) hagin rebut un correu del departament de recursos humans a la seva adreça personal, estan acomiadats. Als qui la notificació els hagi arribat al seu correu corporatiu, hauran esquivat (de moment) la purga del fundador de Tesla. "Reconeixem que això impactarà en un nombre d'individus que han fet contribucions valuoses a Twitter, però aquesta mesura és desafortunadament necessària per assegurar l'èxit de la companyia en el futur", seguia el comunicat que la direcció de l'empresa ha enviat a una plantilla atemorida pels canvis impulsats pel multimilionari sud-africà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, aquest divendres els treballadors de la xarxa social s'han trobat les oficines tancades i les targetes amb què cada matí obren les portes de les instal·lacions desactivades. El motiu?: "Assegurar la seguretat de cada treballador, així com els sistemes de Twitter i les dades dels clients". "Si estàs de camí a l'oficina, si us plau torna casa", els demanava l'empresa. A més, la direcció ha prohibit als empleats comentar informació confidencial sobre la companyia a les xarxes socials i la premsa.

Segons l'agència Reuters, el pla de Musk és acomiadar uns 3.700 treballadors, aproximadament la meitat de la plantilla, i instaurar una nova "ètica laboral" molt més estricta a l'empresa. Els mateixos treballadors han denunciat la situació creant el hashtag #OneTeam dins la xarxa social i han avisat que l'equip de moderació serà un dels més afectats per la mesura, després que l'home més ric del món hagi insistit tant a garantir la llibertat d'expressió a l'aplicació. Rachel Bonn, del departament de màrqueting de producte, lamentava que "l'últim dia que Twitter va ser Twitter" l'enganxa embarassada de vuit mesos i amb un fill petit de nou mesos.

Les primeres respostes a aquesta onada d'acomiadaments ja han arribat. Cinc treballadors de l'empresa han presentat una demanda col·lectiva contra Twitter perquè consideren que la companyia va violar lleis federals i estatals perquè no els va avisar amb 60 dies d'antelació. La demanda la va presentar en un tribunal de San Francisco un grup d'empleats, un dels quals va ser acomiadat dimarts, dos dies abans que Musk anunciés que la plantilla començaria a rebre correus sobre la seva continuïtat en el projecte.

Volkswagen es deixa d'anunciar a Twitter

El grup automobilístic Volkswagen deixarà d'anunciar-se a Twitter després que l'hagi comprat Elon Musk, que és també el conseller delegat del seu competidor Tesla. El consorci alemany diu que ha d'estudiar les pautes dels continguts, observar la situació i prendre les decisions pertinents. Per això, recomana a les seves marques interrompre les activitats pagades a la plataforma fins a nou avís. Un altre rival de Tesla al sector de l'automòbil, General Motors, va anunciar aquest dijous que mantindrà la suspensió de la seva publicitat a Twitter fins que s'aclareixi "la direcció" que prendrà la xarxa social després de la seva adquisició per part de Musk. El magnat ha alertat aquest divendres que la companyia està patint una "caiguda massiva" dels seus ingressos publicitaris.

stats