Economia 10/01/2013

Draghi compareixerà al Congrés el 12 de febrer

El president del BCE preveu que la debilitat econòmica es mantindrà durant el 2013

Efe
2 min
La fi de la fuga de capitals es consolida

Berlín / MadridEl president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, compareixerà al Congrés dels Diputats el 12 de febrer per explicar els seus plans per a l'euro, segons han informat fonts parlamentàries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El format de la compareixença de Draghi no s'ha tancat encara, segons aquestes fonts, però la dirigirà el president de la cambra baixa, Jesús Posada.

La visita de Draghi respon a la invitació oficial que li va cursar el Congrés perquè informi la cambra de les mesures que el BCE té previst adoptar per fer front a la crisi de deute que viu la UE.

Aquesta iniciativa, que va partir del grup socialista i que va comptar amb el suport de la resta de les forces polítiques, té precedents, ja que Draghi va acudir al Reichstag (seu del Bundestag) el 24 d'octubre, on va explicar el que pensava fer amb la compra de deute sobirà en una reunió amb parlamentaris alemanys.

Previsions per al 2013

Draghi, ha dit aquest dijous que "la debilitat econòmica es mantindrà al llarg del 2013" i que la inflació se situarà per sota del 2%.

En la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern, Draghi ha pronosticat que "l'activitat econòmica es recuperarà a finals del 2013 de manera gradual".

El responsable de l'autoritat monetària ha dit que el consell de govern ha decidit "per unanimitat" mantenir els tipus d'interès en el mínim històric del 0,75%, en resposta a "la millora de les condicions dels mercats financers i una estabilització dels indicadors econòmics".

La rendibilitat del deute d'alguns països i les assegurances d'impagament de deute (CDS) han baixat significativament, les borses han pujat i la volatilitat se situa en mínims, al mateix temps que han augmentat els dipòsits en els bancs dels països perifèrics, segons Draghi.

Pel president del BCE, la confiança dels mercats financers ha millorat "molt", així com ho han fet les "condicions" d'aquests mercats en els últims sis mesos.

stats