Economia 12/11/2014

Draghi promet un “període llarg” de tipus pràcticament zero

El president del BCE reclama de nou reformes estructurals de mercat laboral i de productes

Europa Press
1 min
DRAGHI ÉS L’HOME 
 “La situació també semblava funesta l’estiu del 2012 i llavors Mario Draghi va aconseguir treure Europa de l’abisme. I potser, només potser, ho pot tornar a fer. Però la tasca sembla molt més difícil”, defensa Krugman.

BarcelonaEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha subratllat que l'entitat mantindrà la seva actual política econòmica de tipus baixos durant "un llarg període", tot i que ha advertit que la política monetària no és suficient per reactivar el creixement i són necessàries reformes estructurals de mercat laboral i de productes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El banquer italià creu que aquesta política fiscal a favor de majors inversions i menors impostos ha d'anar complementada de les reformes perquè la "política monetària ha fet la seva part, però no és suficient" per restaurar el creixement.

Draghi també ha reiterat la voluntat del BCE de prendre mesures no convencionals addicionals en cas de veure un deteriorament de les expectatives d'inflació a mig termini o comprovar que les ja adoptades resulten insuficients.

stats