Economia 09/04/2019

Dues empreses tecnològiques crearan 600 llocs de treball a Barcelona

VMware i SFAM anuncien que s'instal·laran al 22@

Ara
2 min
La Torre Mapfre, a Barcelona.

BarcelonaDues empreses de l'àmbit de la tecnologia han anunciat aquest dimarts la seva intenció d'instal·lar-se a Barcelona i crear, en total entre les dues, fins a 600 nous llocs de treball. Es tracta de l'empresa VMware, dedicada a la innovació en el software empresarial, i SFAM, empresa líder a Europa en assegurances per a mòbils.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

VMware ha dit que invertirà 100 milions de dòlars en cinc anys per desenvolupar un centre de vendes digitals a Barcelona. El projecte comporta la creació, d'entrada, de 120 llocs de treball que s'elevaran a 250 gràcies a l'estratègia de creixement de la companyia per desenvolupar i fomentar el talent tecnològic a Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica.

Segons la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, "és una gran notícia per a Catalunya" que aquesta multinacional nord-americana hagi decidit establir un centre a Barcelona, especialment si tenim en compte que és líder global en 'cloud'.

L'empresa, que tindrà la seu al 22@, ha aterrat a Barcelona amb el suport d'Acció, l'agència per a la captació d'inversions de la Generalitat.

L'altra companyia que ha anunciat que aterrarà a Barcelona és la francesa SFAM, líder europeu en assegurances per a telefonia mòbils, multimèdia i objectes connectats. Aquesta companyia s'instal·larà a la Torre Mapfre, on espera arribar als 350 empleats de cara a finals d'any. L'empresa invertirà entre 1 i 2 milions d'euros en condicionar les oficines amb un lloguer mínim de sis anys, i espera ocupar entre 3 i 4 plantes de la Torre Mapfre a finals d'any.

La companyia, que fins ara oferia els seus serveis a través de la FNAC i altres distribuïdors, espera arribar als 600.000 clients i créixer un 300% amb la seva arribada directa al mercat espanyol. Així, dels 20 milions d'euros de volum de negoci el 2018 espera arribar a 60 milions el 2019.

En total, SFAM pensa contractar unes 400 persones, de les quals 350 aniran al nou centre de Barcelona, on hi haurà els serveis corporatius i d'atenció al client. La companyia vol tenir també presència comercial a tot l'Estat.

stats