Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Un economista de l'FMI acusa l'organisme de "fracassar" en la gestió de la crisi europea

Peter Doyle critica la falta de lideratge i afirma que la directora gerent, Christine Lagarde, no està capacitada per gestionar la institució

L'exassessor durant 20 anys del Fons Monetari Internacional (FMI), Peter Doyle, remarca que l'organisme ha fracassat en la gestió de l'actual crisi europea i també en d'altres que s'han produït anteriorment. El veterà economista destaca, en una carta dirigida al degà de la junta directiva del Fons, Xakur Xaalan, a la qual ha tingut accés la cadena nord-americana CNN, que se sent "avergonyit" d'haver col·laborat amb la institució internacional.

Doyle argumenta que l'FMI no ha sigut capaç de preveure l'actual crisi i d'advertir els polítics sobre "el gran patiment" que provoca aquesta crisi. El Fons Monetari Internacional participa en les revisions periòdiques que es fan als països intervinguts (Grècia, Irlanda i Portugal), ja que s'han compromès diners de la institució en els rescats. Doyle no es queda curt i parla d'autèntics "fracassos de vigilància de l'FMI" i d'incapacitat en la gestió dels directors gerents, referint-se a l'actual responsable, Christine Lagarde.  

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT