Economia 13/06/2022

Eleccions al Cercle: Guardiola presenta 601 signatures i Cañadas no revela la xifra

Per ser candidats tan sols s'havien d'aportar 50 firmes

1 min
Jaume Guardiola, durant l'entrega de les signatures.

Els precandidats a les eleccions del Cercle d’Economia ja han presentat les firmes que els han de permetre passar el tall i convertir-se oficialment en candidats. El llindar per presentar-se és baix: només cal aportar 50 signatures i es dona per fet que els dos precandidats, Jaume Guardiola i Rosa Cañadas, les han aconseguit. El primer ha fet públic que ha reunit 601 butlletes d’entre els 1.200 socis de l’entitat. En canvi, la segona ha preferit no donar la xifra i una portaveu de l’equip de Cañadas no n’ha explicat els motius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La mesa electoral del Cercle, que presideix Salvador Alemany, farà el recompte de signatures aquest dimarts per assegurar que totes les butlletes presentades compleixen els requisits. Els socis podien presentar la seva signatura a més d’un precandidat, de manera que n’hi pot haver que hagin donat el seu suport tant a Guardiola com a Cañadas.

"Pot ser un indicador de confiança, però no de vot", han explicat des de l’equip de Cañadas per treure importància a la xifra de firmes recopilades. "El que importa és votar", han afegit. Aquestes veus també han reclamat que la mesa electoral permeti una delegació de vot "senzilla" per a aquelles persones que vulguin votar sense desplaçar-se personalment.

stats