Economia 09/06/2015

L'electrònica de l'automòbil impulsa el creixement de Ficosa fins als 949 milions

El proveïdor català tanca el 2014 amb un benefici d'explotació de quasi 79 milions, un 27% més que un any abans

Europa Press
2 min
NEGOCIACIONS EN CURS  Ficosa és un dels grans proveïdors de la indústria catalana de l’automòbil amb més de 8.000 treballadors. Actualment té negociacions obertes per buscar un soci industrial que aporti diners i know-how tecnològic.

BarcelonaFicosa va registrar una facturació de 949 milions d'euros en 2014, fet que suposa un augment de l'1,5% respecte als 935 milions de l'any anterior, ha informat aquest dimarts la multinacional catalana de components d'automoció.

En un comunicat, ha assenyalat que ha incrementat el seu benefici brut d'explotació (Ebitda), fins als 79 milions d'euros. L'Ebitda, que recull el benefici abans d'impostos i amortitzacions, és un 27% superior al del 2013.

Els nous productes tecnològics centrats en l'electrònica aplicada al vehicle (sistemes de seguretat, comunicacions, components per al cotxe elèctric) expliquen l'impuls de Ficosa, ja que els ingressos lligats a aquests productes s'han duplicat en un any.

Segons el conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, el "sòlid creixement" que ha experimentat la companyia des de 2012 es deu a una clara aposta per la internacionalització, l'eficiència operativa, la innovació i la diversificació de l'activitat cap a nous sectors més enllà de l'automoció.

Aproximadament el 90% de la facturació del grup prové de l'exterior; les regions on la companyia amb seu a Viladecavalls (Barcelona) ha registrat un major augment en volum de vendes són Europa i Àsia, i 17 dels 18 països en què la multinacional està present han mostrat signes de creixement.

Ficosa va destinar l'any passat 44 milions d'euros en R + D, el que representa al voltant del 4% de la facturació anual.

De cara a aquest any, la companyia preveu arribar als 1.000 milions d'euros en facturació, i les vendes procedents de les noves tecnologies seran un dels principals contribuïdors per arribar a aquesta xifra.

El grup ha assenyalat que la imminent aliança de capital i de negoci amb Panasonic "contribuirà a accelerar el desenvolupament de nous productes" i permetrà la integració del 'know how' de les dues companyies en matèria de tecnologia de la imatge i tecnologia de miralls per l'automoció.

stats