Tecnologia

La catalana Ideaded obrirà a Viladecans la sala blanca de xips més gran del sud d’Europa

La companyia invertirà 12 milions d’euros i crearà 100 llocs de treball altament qualificats

Albert Rigol
2 min
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller delegat de Ideaded, Eduard Puig, aquest dijous a les instal·lacions de l'empresa a Viladecans.

BarcelonaL’empresa catalana Ideaded obrirà a les seves instal·lacions de Viladecans la sala blanca de semiconductors privada més gran de sud d’Europa, des d'on desenvoluparà, testejarà i produirà sèries curtes de microxips, amb una inversió de 12 milions d'euros. La companyia preveu produir entre 5 i 10 milions d'unitats diàries, i per fer-ho contractarà l'any que ve fins a 100 treballadors "altament qualificats", que seran principalment enginyers i perfils relacionats amb el desenvolupament de materials i processos per a la producció de capes fines.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'equipament entrarà en funcionament l'any vinent i constarà de 500 metres quadrats de superfície, però l'empresa aspira a ampliar-lo fins als 2.500, cosa que suposaria una inversió de fins a 200 milions d'euros i la creació d'un total de 500 llocs de treball. Les instal·lacions d'Ideaded a Viladecans tenen un total de 7.000 metres quadrats, comptant espais de producció, fabricació i oficines.

Ideaded va néixer l'any 2015 a Girona i es va traslladar a una planta de l'Hospitalet de Llobregat fins que va adquirir, fa prop d'un any, les actuals instal·lacions de Viladecans, on té una trentena de treballadors, dels quals un 90% compten amb un doctorat.

Préstec de 6 milions

En un acte aquest dijous des de les instal·lacions de la companyia, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat que el Govern atorgarà, a través d'Avançsa i l'Institut Català de Finances (ICF), un préstec de 6 milions d'euros –dels 12 que s'hi invertiran–, així com un ajut de 217.488 euros al projecte.

Per a Aragonès, aquest anunci reforça "el potencial i la competitivitat" de Catalunya i permet seguir treballant per "jugar un paper protagonista" en el lideratge del projecte de xip europeu. També ha avançat que aquest divendres el Govern es reunirà a la Generalitat amb el sector dels xips per donar-li suport.

Aquesta inversió arriba un mes després de l’anunci de Cisco Systems d’instal·lar a Barcelona el seu primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea, en el marc del PERTE dels microxips i semiconductors –dotat amb prop de 12.250 milions d’euros fins al 2027–. El projecte estratègic també ha de facilitar l’obertura d’un laboratori de disseny per part d’Intel al Barcelona Supercomputing Center (BSC), anunciada a mitjans d’any i que suposarà una inversió, entre la companyia tecnològica i el govern espanyol, de 400 milions d’euros. L'empresa de solucions d'alimentació d'alt rendiment Monolithic Power Systems (MPS) també va anunciar a finals d'octubre una inversió de 12 milions d'euros en una nova planta a l'Hospitalet de Llobregat i la creació 150 nous llocs de treball.

stats