Alimentació
Economia  /  Empresa Catalana 04/08/2023

El Corte Inglés trenca amb Camarasa Fruits, que tancarà les tres botigues que hi té

La companyia catalana de fruita i verdura gurmet espera créixer igualment un 15% i es concentrarà en el local de Francesc Macià

2 min
La part del nou local de Camarasa Fruits a Francesc Macià destinada a restaurant

BarcelonaLes botigues de Camarasa Fruits als grans magatzems d'El Corte Inglés abaixaran la persiana. Segons ha pogut saber l'ARA, el gegant madrileny ha decidit que no renovarà el contracte a la firma de fruita gurmet catalana, que ara comptava amb tres botigues tipus córner als centres comercials de plaça Catalunya i l'avinguda Diagonal. Camarasa Fruits va aterrar als passadissos d'El Corte Inglés fa vuit anys, i abans de la pandèmia –explica el seu director general, Marc Taribó– hi havia plans per estendre aquesta relació a les instal·lacions del passeig de la Castellana a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'empresari i tercera generació del grup d'alimentació, el motiu del trencament és l'estratègia comercial dels grans magatzems, que consideren que Camarasa Fruits també és ara la seva competència, coincidint amb l'obertura l'any passat d'un nou espai gastronòmic a la plaça Francesc Macià. "La raó és que Camarasa s'assembla massa al Club del Gourmet i no té sentit mantenir les botigues, que és una estratègia interna. Jo crec que aportem altres coses, però és una decisió seva", diu Taribó.

Així i tot, el gerent de la companyia d'alimentació gurmet assegura que el tancament de les botigues a El Corte Inglés no serà un cop dur per a la seva facturació. L'empresa va fer una aposta molt forta pel nou local de Francesc Macià –tenen tres establiments més a la zona alta de Barcelona, un d'ells al centre comercial L'Illa Diagonal– i assegura que aquest punt de venda aporta cinc vegades més als seus ingressos que els tres punts de venda clausurats. "Ara volem consolidar aquesta botiga i a mitjà termini ens plantegem anar a Madrid i fora d'Espanya", avança Taribó.

Negoci dels càterings

L'altre focus on Camarasa Fruits invertirà aquest any és el negoci dels càterings. Aquest estiu s'ha encarregat de proveir el menjar per a la zona VIP del festival Les Nits de Barcelona, als jardins del Palau de Pedralbes. "Tenim una estructura gran per assumir-ho amb un obrador i una cuina central. Vam servir menjar durant 17 nits seguides per a més de 100 persones", detalla l'empresari. El grup vol créixer tant en el segment dels esdeveniments com en el menjar preparat per a oficines. Camarasa Fruits, que té una plantilla d'uns 90 treballadors, va augmentar el volum de negoci en un 10% l'any passat i espera fer-lo créixer en un 15% aquest 2023.

stats