Economia 26/02/2015

Endesa defensarà davant de l'Estat que s'allargui la vida útil de les nuclears fins als 50 anys

L'ampliació ha tingut un impacte positiu de 28 milions d'euros en els comptes d'Endesa durant l'exercici de 2014

Europa Press
1 min
La campana de protecció de Vandellòs II i, al seu costat, l'estructura de la central de Vandellòs I, en període de latència fins al 2028.

MadridEndesa confia que el govern elevarà a cinquanta anys la vida útil de les centrals nuclears i, per aquest motiu, ha adaptat "amb efecte prospectiu" les estimacions operatives sobre la vida útil de les seves centrals de quaranta anys a cinquanta. En conseqüència, l'empresa durà a terme "una renovació addicional de deu anys en l'autorització administrativa per a la seva explotació", segons afirma en un informe d'auditoria de 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després d'analitzar l'esborrany de la planificació estratègica per al període 2015-2020, els administradors de les centrals nuclears podran veure renovades les seves llicències d'explotació almenys fins als cinquanta anys, sempre que les seves condicions tècniques els permetin operar amb seguretat. Aquest canvi ha estat incorporat als comptes d'Endesa i ha tingut un efecte positiu de 28 milions d'euros durant l'exercici de 2014.

La central de Garoña, on Endesa participa amb un 50%, es troba inactiva des del 2013 i la seva situació actual és de "cessament d'explotació", tot i que "la societat està fent els passos necessaris per a l'obtenció d'una nova llicència d'operació".

A finals de maig de 2014 la planta va presentar al ministeri d'Indústria la documentació necessària per a l'obtenció de la renovació de la llicència d'operació fins a l'exercici de 2031. Està previst que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) entregui al ministeri un informe preceptiu per a la concessió de la renovació, que podria imposar una sèrie de condicions per a la continuïtat de la central.

stats