Innovació
Economia Energia 11/11/2022

Enel obre un centre d'innovació per a 'start-ups' energètiques a Barcelona

És el desè 'hub' d'Enel al món i el segon a Espanya

ARA
2 min
Inauguració del hub d'innovació d'Enel a Barcelona

BarcelonaEl Grup Enel, al qual pertany Endesa, ha inaugurat aquest divendres a Barcelona un centre d'innovació per impulsar empreses emergents catalanes del sector energètic. Es tracta del desè hub d'aquestes característiques que ha impulsat l'energètica al món, i el segon a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El projecte l'ha impulsat conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la Barcelona Innovation Coast (BIC), una plataforma publicoprivada que té per objectiu contribuir a generar fins a 40.000 llocs de treball en la pròxima dècada.

Segons ha informat l'energètica, el nou centre, ubicat a les instal·lacions d'Endesa a la capital catalana, allotjarà start-ups amb projectes orientats a la transició energètica i l'electrificació a demanda, i acollirà activitats que fomentin la presa de contacte entre els emprenedors i Enel.

A més, en paraules del responsable d'innovació del grup, Ernesto Ciorra, aquesta nova obertura a Barcelona és estratègica: "No considerem Barcelona com Catalunya. No considerem Barcelona com Espanya. Considerem Barcelona com el centre d'Europa, com el centre de la nostra estratègia europea", ha valorat Ciorra.

En la mateixa línia, la directora d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha reivindicat el "compromís amb el territori" i ha destacat apostes d'innovació en el servei de distribució de la companyia com l'ús de robots i drons per inspeccionar subestacions i túnels de servei, i la recerca per a l'ús de nous materials més sostenibles per "mitigar" l'impacte mediambiental de les infraestructures elèctriques. 

Trobar solucions al sector energètic

Amb tot, Endesa ha afirmat que, a banda de "dinamitzar l'ecosistema d'emprenedoria" de Catalunya, l'objectiu del nou centre d'innovació també passa per trobar solucions en tota la cadena de valor de l'energia, des de la reducció dels gasos amb efecte hivernacle fins a l'impacte de les infraestructures elèctriques en el medi ambient o els sistemes d'emmagatzematge d'energia.  

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha explicat que es tracta del segon hub d'innovació a Espanya després del de Madrid, i ha destacat que "mostra que l'aposta de l'empresa per la innovació en el sector de l'energia continua més ferma que mai". 

Així doncs, amb aquesta inauguració, el Grup Enel suma un desè centre d'innovació als que té repartits a escala mundial: San Francisco, Boston, Tel-Aviv, São Paulo, Santiago de Xile, Catània, Pisa, Milà i Madrid.

stats