Energia
Economia Energia 16/05/2023

Naturgy paga 650 M€ per l'eòlica i solar d'Ardian a Espanya

L'energètica catalana sumarà 422 MW eòlics i 425 MW fotovoltaics

2 min
Un camp fotovoltaic de Naturgy a Ciudad Real, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaNaturgy ha comprat el 100% d'ASR Wind, que pertany al fons d'infraestructures Ardian, per un valor total de 650 milions d'euros. Amb aquesta operació, Naturgy sumarà a la seva cartera de renovables 422 megawatts (MW) repartits en 12 parcs eòlics en operació a Espanya, així com 435 MW de parcs solars fotovoltaics sota règim d'hibridació que està desenvolupant AGR-AM, la gestora d'actius renovables que treballa en exclusiva per a Ardian a Espanya i Llatinoamèrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dimarts la companyia que presideix Francisco Reynés, l'operació comporta el pagament de 536 milions d'euros pel 100% de les accions d'ASR Wind i, a més, l'adquisició dels crèdits participatius, cosa que fa pujar el valor d'aquesta companyia de renovables a 650 milions.

La cartera d'eòlica adquirida per Naturgy té la possibilitat de repotenciació dels aerogeneradors al final de la vida útil de tots els parcs, prevista, de mitjana, d'aquí 16 anys. Els projectes eòlics adquirits per Naturgy, que van començar a ser operatius entre el 2005 i el 2012, són a Castella i Lleó (5), Castella-la Manxa (3), Catalunya (2), Galícia (1) i Andalusia (1).

Segons ha destacat Naturgy, els parcs s'han ubicat en zones amb "alt recurs eòlic" –és a dir, amb força vent– i on la companyia ja compta amb projectes en funcionament, tant solars com eòlics, per la qual cosa la compra generarà "sinergies operatives". L'adquisició, que no incorpora personal operatiu addicional, reforçarà el subministrament d'energia verda per als clients de Naturgy i s'espera que culmini a finals de juliol, una vegada Naturgy completi els procediments requerits per les autoritats.

Actualment, Naturgy compta a Espanya amb 88 projectes renovables en operació que sumen 2.300 MW. En concret, compta amb 26 projectes operatius a Castella i Lleó; 16 a Castella-la Manxa; 17 a Galícia; 6 a Andalusia i 4 a Catalunya, en ubicacions properes als ara adquirits a Ardian Infrastructure.

5,5 GW a tot el món

Mitjançant aquesta operació, Naturgy impulsarà la seva presència al mercat renovable espanyol, on disposa de més de 1.000 MW en construcció, que estaran operatius abans de finals del 2024. La companyia suma a hores d'ara més de 5,5 gigawatts (GW) de potència renovable en operació a escala mundial i té una cartera de desenvolupament de més de 195 projectes entre Espanya, Austràlia i els Estats Units.

Per la seva part, Ardian ha precisat en un comunicat que compta amb 1 GW de desenvolupament a Espanya i Itàlia que han quedat exclosos de l'operació amb Naturgy.

stats