Economia 09/07/2020

L'edició del Mobile de l'any que ve serà "sense contacte"

El patronat de la Mobile World Capital signa l'acord perquè el congrés es quedi a Barcelona fins al 2024

Paula Clemente
2 min
Reunió del patronat de la Mobile World Capital a l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaLa primera reunió del patronat de la Mobile World Capital després de la cancel·lació del congrés d'aquest any ha començat amb totes les parts celebrant que el Mobile es quedi a Barcelona fins al 2024. Així ho han explicat abans que comencés la trobada, que servia, a més, per oficialitzar l'entrada a aquest patronat de Nadia Calviño, vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital. És la primera vegada que un ministre estatal entra al patronat. La GSMA ha avançat que l'esdeveniment de l'any vinent s'està preparant per ser "sense contacte".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La relació del MWC amb Barcelona és una història d'èxit i cal defensar aquesta relació pel que suposa per a la nostra ciutat, per al nostre teixit econòmic i productiu i com a màxim exponent d'un sector clau per al futur", ha afirmat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. "Avui confirmem la notícia que tindrem MWC fins al 2024 i, evidentment, com a alcaldessa espero que molts anys més", ha afegit.

En la mateixa línia s'han pronunciat Jordi Puigneró, en representació de la Generalitat; Pau Relat, president de Fira de Barcelona; i Mats Granryd, director general de GSMA, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment. Aquest últim ha detallat que la idea és organitzar un congrés touchless, és a dir, amb el mínim contacte possible en totes les seves parts: tant en l'acreditació com en la gestió dels espais.

Al seu torn, Nadia Calviño ha assegurat que el compromís del govern d'Espanya amb el Mobile World Congress és també ferm i que és un exemple de l'èxit de la col·laboració entre agents públics. A més ha coincidit amb Colau que les ciutats són els agents clau perquè la recuperació econòmica sigui "ràpida, robusta i, en el futur, més inclusiva i sostenible". L'alcaldessa, després de felicitar-la per les polítiques socials aprovades per fer front a la crisi ("resposta molt diferent de la que es va donar a la crisi financera del 2008", ha deixat anar), li havia demanat que no s'oblidés de les ciutats. "Barcelona està plenament preparada per desenvolupar el seu potencial i per ajudar a la recuperació econòmica de tot el país", ha afirmat Colau.

stats