Tecnologia
Economia 02/02/2022

Enzo Ventures llança un fons de 20 M€ per a 'start-ups' joves

La gestora, fundada per tres catalans, invertirà en unes 35 companyies impulsades per persones de menys de 30 anys

2 min
Els tres fundadors d'Enzo Ventures, Edgar Vicente, Ivan Fernández i Markus Törstedt.

BarcelonaJoves que inverteixen en joves. Aquesta és la premissa del fons de capital risc Enzo Ventures, que acaba de llançar el seu segon vehicle amb el qual vol injectar 20 milions d'euros en unes 35 start-ups, segons ha pogut saber l'ARA. L'instrument, que ja ha rebut la llum verda de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per començar a operar, està apadrinat per la gestora de Madrid Moira Capital Partners, que és qui l'ha inscrit legalment. La gestora es convertirà, doncs, en una espècie de pota jove d'aquesta firma, que acostuma a invertir en sectors més tradicionals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest format és semblant al que Enzo ja va fer servir en la seva primera incursió inversora, quan va crear un fons d'un milió d'euros (fins ara havien tancat nou operacions) tutelat per la firma PROfounders Capital. Ara aquest fons quedarà integrat dins el nou vehicle i la gestora britànica hi tindrà un pes menys important que la madrilenya. Enzo Ventures mantindrà la mateixa tesi inversora, centrada en projectes impulsats per joves de menys de 30 anys, però encara no descarta incloure perfils una mica més sèniors.

"Farem tiquets de 100.000 a 500.000 euros, més del que havíem invertit fins ara, i podrem acompanyar en rondes amb fins a tres milions", explica Edgar Vicente, un dels cofundadors, juntament amb Iván Fernández i Markus Törstedt. La firma també es guarda la carta de facilitar que els seus inversors puguin participar en les següents operacions de les seves participades. Segons assegura Vicente, tres quartes parts del capital per tancar el vehicle ja estan compromeses.

Tres fundadors en tres països

Malgrat que els tres fundadors d'Enzo Ventures són catalans, van decidir traslladar la seu de la gestora de Barcelona a Madrid, on encara mantindran el campament base. Tot i això, dos dels socis es traslladaran a París i a Londres per arribar a més oportunitats d'inversió d'arreu d'Europa. El fons té la voluntat d'aconseguir un abast internacional i no limitarà les operacions al mercat espanyol. A més, també compta amb una xarxa d'emprenedors escampats pel continent que funcionen com a captadors de possibles participades, un sistema que els fundadors reforçaran amb nous perfils de cara a aquest vehicle de 20 milions d'euros.

stats