Economia 15/09/2016

Espanya i 11 països més de la UE demanen avançar les negociacions del TTIP

França i Alemanya creuen que l'acord amb Estats Units s'allunya

Europa Press
1 min
12 països de la UE volen continuar les negociacions de TTIP

Brussel·lesDotze països de la Unió Europea, entre els quals hi ha Espanya, han firmat aquest dijous un comunicat per continuar treballant per l’acord de lliure comerç amb Estats Units, després que França i Alemanya donessin les negociacions per fracassades. La missiva reafirma que “més comerç és necessari” per impulsar l’economia del vell món i crear llocs de treball. Aquesta reacció s’ha produït una setmana abans que els ministres de comerç de la UE es reuneixin a Bratislava per fer balanç i aclarir les posicions entre Burssel·les i Washington.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

ANÀLISI: ‘Bye bye’ al lliure comerç amb els Estats Units

Després de la última ronda de negociacions, París i Berlin van manifestar que era difícil tancar el tracte abans que Obama acabes el seu mandat. Per la seva banda els responsables de comerç europeus creuen que “s’han fet molt progresso, tenint en compte l’ambició de l’acord, però encara queden problemes interns que s’han de solucionar”.

El comerç i les inversions entre UE i Estats Units representen las major relació econòmica bilateral del món, per això els Estats membres veuen el TTIP com una “oportunitat” per establir les normes de comerç del segle XXI.

stats