Economia 08/12/2014

La banca espanyola demanarà fins a 20.900 milions en la segona subhasta del BCE

En les dues subhastes d'aquest any les entitats hauran sol·licitat uns 30.000 milions que el BCE concedeix a canvi que serveixin per donar crèdit a empreses i particulars

Europa Press
1 min
Draghi rep cada cop crítiques més fortes dels seus dissidents al BCE.

BarcelonaLa banca espanyola demanarà un màxim de 20.900 milions d'euros en la segona de les dues subhastes condicionades de liquiditat a llarg termini que celebrarà el BCE en aquest any (l'anomenat programa TLTRO) i que està prevista per al proper 11 de desembre, segons dades facilitades a Europa Press per fonts financeres.

Aquesta xifra es correspon amb les peticions que podran realitzar Banco Santander, BBVA, Caixabank, Banco Popular, Banc Sabadell i Bankinter, ja que Bankia ja va sol·licitar l'import màxim que li corresponia per a les dues subhastes, un total de 2.700 milions, en la primera que es va celebrar al setembre.

Aquestes entitats van sol·licitar 14.747 milions en la primera subhasta, a la qual Sabadell i Bankinter van decidir no acudir. Si acaben sol·licitant el màxim disponible, la xifra global per als bancs espanyols superaria els 35.000 milions. Ara bé, la previsió del ministre d'Economia, Luis de Guindos, és que la suma de les dues subhastes acabi suposan uns 30.000.

En aquesta última cita, BBVA sol·licitarà uns 2.600 milions, Popular uns 2.800 milions, mentre que Banc Sabadell demanarà la totalitat dels 5.000 milions que li corresponen després de no haver participat a la subhasta del setembre.

Banco Santander opta a un màxim de 5.400 milions en la segona subhasta, Caixabank a uns 3.600 milions i Bankinter a 1.500 milions. Fonts financeres donen per fet que aquestes entitats aniran a la subhasta d'aquesta setmana, si bé indiquen que encara no han decidit la quantia concreta a demanar.

En aquesta segona subhasta les entitats europees podran sol·licitar més de 300.000 milions d'euros, ja que estaven autoritzades a sol·licitar un màxim de 398.000 milions d'euros entre les operacions de setembre i desembre.

stats