Fons europeus
Economia 01/09/2021

Calviño fa una crida a la col·laboració público-privada per treure el màxim profit dels fons europeus

La vicepresidenta primera assegura que l'economia espanyola està "clarament" en fase de recuperació

2 min
El ministeri d’Economia, liderat per la vicepresidenta Nadia Calviño, és el principal gestor dels Next Generation.

Barcelona /MadridLa vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha fet una crida aquest dimecres a la col·laboració público-privada per treure el "màxim profit" dels fons europeus. Després d'inaugurar la 35a Trobada de l'Economia Digital i les Telecomunicacions d'Ametic organitzada pel Banco Santander, ha insistit que, després de més d'un any de pandèmia, Espanya ja està en una fase "clarament" de recuperació econòmica i ha celebrat l'interès, que ha titllat de massiu, en el disseny de projectes per als fons europeus. Perquè s'aprofitin com més millor les ajudes de Brussel·les, a part de la col·laboració público-privada, Calviño ha defensat que cal un bon "clima de negocis" que reverteixi en inversions per al país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la mateixa sintonia s'ha mostrat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la conferència d’inici de curs a la Casa Amèrica que també ha fet aquest dimecres. Sánchez ha insistit també que el sector públic i el privat treballin conjuntament. En aquest sentit, ha recordat l’anunci d’un PERTE important com el del vehicle elèctric i ha anticipat que “els pròxims mesos” s’anunciaran més projectes estratègics relacionats amb l’agroalimentació o la “salut d'avantguarda”.

A més, Sánchez ha recordat que gran part dels fons europeus es dedicaran a “avançar en l’agenda reformista” de la legislatura i que té com a eixos la perspectiva intergeneracional, de gènere i la cohesió social. El president espanyol ha defensat que les reformes que l’executiu vol entomar aquesta tardor deixen enrere anys de "contrareformes que van retallar drets i menyscabar la convivència social". Així doncs, ha reiterat que tirarà endavant la reforma laboral abans d’acabar l’any, tal com s’ha compromès amb Brussel·les, i ha fet una crida als partits a aprovar la reforma de les pensions.

stats