Fons europeus
Economia 01/09/2021

Calviño fa una crida a la col·laboració público-privada per treure el màxim profit dels fons europeus

La vicepresidenta primera assegura que l'economia espanyola està "clarament" en fase de recuperació

2 min
El ministeri d’Economia, liderat per la vicepresidenta Nadia Calviño, és el principal gestor dels Next Generation.

Barcelona /MadridLa vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha fet una crida aquest dimecres a la col·laboració público-privada per treure el "màxim profit" dels fons europeus. Després d'inaugurar la 35a Trobada de l'Economia Digital i les Telecomunicacions d'Ametic organitzada pel Banco Santander, ha insistit que, després de més d'un any de pandèmia, Espanya ja està en una fase "clarament" de recuperació econòmica i ha celebrat l'interès, que ha titllat de massiu, en el disseny de projectes per als fons europeus. Perquè s'aprofitin com més millor les ajudes de Brussel·les, a part de la col·laboració público-privada, Calviño ha defensat que cal un bon "clima de negocis" que reverteixi en inversions per al país.

En la mateixa sintonia s'ha mostrat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la conferència d’inici de curs a la Casa Amèrica que també ha fet aquest dimecres. Sánchez ha insistit també que el sector públic i el privat treballin conjuntament. En aquest sentit, ha recordat l’anunci d’un PERTE important com el del vehicle elèctric i ha anticipat que “els pròxims mesos” s’anunciaran més projectes estratègics relacionats amb l’agroalimentació o la “salut d'avantguarda”.

A més, Sánchez ha recordat que gran part dels fons europeus es dedicaran a “avançar en l’agenda reformista” de la legislatura i que té com a eixos la perspectiva intergeneracional, de gènere i la cohesió social. El president espanyol ha defensat que les reformes que l’executiu vol entomar aquesta tardor deixen enrere anys de "contrareformes que van retallar drets i menyscabar la convivència social". Així doncs, ha reiterat que tirarà endavant la reforma laboral abans d’acabar l’any, tal com s’ha compromès amb Brussel·les, i ha fet una crida als partits a aprovar la reforma de les pensions.

stats