Economia 25/07/2019

Els Estats Units investiguen ara Facebook per pràctiques monopolístiques

De confirmar-se, la tecnològica hauria de vendre part del seu negoci i diluir la companyia

Ara
1 min
Mark Zuckerberg

BarcelonaDesprés que ahir es donessin a conèixer dues sancions multimilionàries (5.100 milions de dòlars) a Facebook als Estats Units per la gestió de la seva privacitat, s'ha obert un nou front per a la companyia. La tecnològica ha revelat que és objecte de dues investigacions governamentals, en aquest cas per pràctiques monopolístiques.

Fins ara, la majoria d'acusacions de governs i organismes reguladors, tant als EUA com a la resta del món, s'havien centrat en les males pràctiques de la xarxa social a l'hora de protegir la privacitat de les dades dels usuaris, especialment arrel de l'escàndol de Cambridge Analytica.

La nova ronda d'investigacions, no obstant això, ha canviat l'òptica cap a possibles pràctiques monopolístiques relacionades amb el fet que, fins al moment de la seva compra, tant Instagram com WhatsApp eren competidores de la tecnològica. Si es determinés, doncs, que l'empresa viola lleis antimonopoli, podria veure's forçada a vendre part del seu negoci i diluir la companyia en altres de més petites.

Facebook és, de lluny, la xarxa social més utilitzada al món, i continua creixent. Segons dades publicades ahir mateix, ja té 2.410 milions d'usuaris mensuals actius, aproximadament un terç de la població mundial.

stats