Economia 04/05/2018

1.200 euros de multa a Abertis pel caos a l'AP-6 provocat per les nevades

El govern espanyol calcula una sanció total de 31.200 euros, el 0,02% dels ingressos anuals de la societat concessionària de la via

Europa Press
1 min
18 hores d’infern enmig de la neu

MadridPrimera sanció per a Abertis imposada pel govern espanyol pel caos de l'AP-6 del mes de gener passat, quan centenars de conductors van quedar atrapats per la neu durant més de 18 hores a l'autopista de peatge que comunica Madrid amb Galícia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per ara, el ministeri de Foment ha imposat una multa al grup d'infraestructures de només 1.200 euros, tot i que en preveu sumar una segona de 30.000 euros per un segon expedient sancionador obert. Si fos així, la sanció total seria de 31.200 euros i suposaria un 0,02% dels ingressos anuals de la filial d'Abertis concessionària de les vies afectades. Encara així, les multes corresponen a les més greus tipificades a la llei d'autopistes i a la llei de carreteres.

D'altra banda, el departament dirigit per Íñigo de la Serna assegura que continuaran calculant les despeses dels mitjans humans i materials utilitzats en l'actuació de l'Estat per resoldre els problemes de viabilitat a l'AP-6 amb l'objectiu de cobrar-l'hi a la concessionària. Tampoc ha determinat les inversions que va avançar que es farien a les autopistes per prevenir aquestes situacions.

stats