El fabricant suec Inzile vol reindustrialitzar la planta de Nissan a la Zona Franca

L'empresa, que fa camions i furgonetes elèctriques, hi veu una oportunitat per entrar al mercat del sud d'Europa

2 min
La fàbrica de Nissan de la Zona Franca.

El fabricant suec de camionetes i furgonetes elèctriques Inzile es postula com un nou pretendent per ocupar les instal·lacions que Nissan deixarà lliures a la Zona Franca de Barcelona quan tanqui les seves plantes catalanes, el pròxim mes de desembre. Inzile veu en la Zona Franca una bona opció per entrar als mercats del sud d'Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons avança aquest dimarts La Vanguardia, la firma sueca ja ha iniciat les negociacions per a la producció del seu model Pro4 a Barcelona. La marca, en un comunicat publicat a Suècia el 16 de febrer, explica que la planta de Barcelona té "una gran capacitat per fabricar automòbils amb una plantilla molt qualificada". "Veiem això com una manera eficient d’iniciar-se d'una forma relativament ràpida en la producció i el lliurament dels nostres vehicles a la zona sud d’Europa, on la demanda és elevada", afirma Ragnar Åhgren, conseller delegat d’Inzile, en el comunicat.

A més, destaca que a la planta s'hi han fabricat cotxes, camions, furgonetes i totterrenys "i, per tant, també hi ha una xarxa important de subcontractistes consolidats". La marca destaca que Espanya és el segon fabricant d'automòbils d'Europa i creu que podria fabricar 5.000 vehicles anuals el 2022.

Inzile assegura que ha presentat el seu projecte d'expansió als poders públics, estatals i locals per participar al Centre de Descarbonització de la Zona Franca, i indica que "es tracta d’un projecte obert estratègic i innovador per a la transformació industrial de la zona" centrat en vehicles elèctrics i altres empreses industrials, logístiques i tecnològiques amb un perfil innovador i sostenible per aprofitar la gran experiència que hi ha a la zona i crear nous llocs de treball.

A més, la marca destaca que produir a la Zona Franca facilitaria "trobar els canals de distribució adequats per a les vendes del volum produït", segons diu al comunicat el director de vendes i màrqueting d'Inzile, Klas Åhgren.

El producte que voldria fabricar a la Zona Franca aquesta empresa sueca és l'Inzile Pro4, un camió lleuger elèctric que s’ha desenvolupat per a ciutats intel·ligents i lliures de combustibles fòssils. L'empresa explica que aquest tipus de vehicles comercials elèctrics són "un segment de nínxol en la indústria de l’automòbil que s’espera que creixi ràpidament en els propers anys" i que tenen entre els possibles clients empreses de transport i els mateixos municipis i administracions, així com els operadors de comerç electrònic que volen eliminar les emissions a les ciutats.

stats