Economia 25/07/2015

El fabricant Valeo traslladarà la seva planta catalana a Saragossa

Paula Solanas
2 min
El fabricant Valeo traslladarà la seva planta catalana a Saragossa

La multinacional francesa Valeo, proveïdora dels sistemes d’aire condicionat per a companyies com Seat, va anunciar ahir que tancarà la seva planta de Martorelles (Vallès Oriental) i traslladarà la plantilla a les seves instal·lacions de Saragossa. El comitè d’empresa ha reaccionat davant la decisió amb una convocatòria de vaga indefinida que començarà el dijous 30 de juliol. La fàbrica catalana té 257 treballadors, dels quals 43 continuarien a Barcelona. La resta s’haurien de traslladar a la planta aragonesa -on treballen 450 persones- per conservar el seu lloc de treball. La seva integració a les instal·lacions de Saragossa es faria efectiva el gener del 2016.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió s’ha pres tan sols dos dies abans que el 90% de la plantilla afectada comencés les vacances, segons han confirmat els mateixos treballadors, un fet que atribueixen a “la manca de voluntat negociadora de la direcció de l’empresa”. La conselleria d’Empresa i Ocupació va considerar ahir en un comunicat que el tancament de la fàbrica està “insuficientment injustificat” i que el Govern hauria buscat solucions alternatives si l’empresa hagués comunicat abans aquesta decisió. Així, ha assegurat que farà tot el possible perquè la companyia no marxi de Martorelles i es reunirà durant la setmana que ve amb el comitè d’empresa i l’Ajuntament per conèixer la situació amb més detall.

Saragossa, més competitiva

Valeo va justificar ahir que “era indispensable reagrupar les dues plantes en una” per poder sobreviure en un mercat molt competitiu. L’empresa assegura que va analitzar diversos factors com ara la proximitat als clients i la superfície disponible que l’han forçat a escollir Saragossa com la millor opció. La secció sindical de CGT a Valeo ha recordat que la plantilla ja ha patit diversos expedients de regulació d’ocupació i “ha acceptat sacrificis de tot tipus” per garantir la producció de la planta fins al 2019.

stats