Economia 29/05/2018

La factura de la llum es dispara al maig

Segons l'OCU aquest mes pagarem el rebut més car des del 2014

Ara
1 min
Competència limita que les elèctriques cobrin pels comptadors

BarcelonaL'Organització de Consumidors i Usuaris, l'OCU ha advertit aquest dimarts que la pujada de la llum farà que aquest mes de maig sigui el més car d'ençà que va entrar en vigor el preu voluntari per al petit consumidor (PVPC) l'any 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons aquesta organització, aquest mes de maig els consumidors que tinguin aquesta tarifa pagaran un 10% més pel preu del quilowatt hora (kWh), fet que suposa quatre euros més de mitjana respecte a la factura del mes passat.

En concret, argumenta l'OCU, el maig tancarà amb un preu mitjà del megawatt hora (MWh) pròxim als 54 euros en el mercat majorista, una xifra que és un 26% més alta que la de l'abril i un 14% superior respecte al preu que es va registrar el maig de l'any passat.

"Amb aquesta pujada, aquest mes es converteix en el maig més car d'ençà que, el 2014, milions de llars van passar a tenir la supertarifa regulada vinculada al preu majorista", alerta l'OCU. L'organització de consumidors assenyala que tot i que és habitual que les pluges condueixin cap a un "import rebaixat" en el preu mitjà de l'electricitat, aquest any això no ha passat.

"Aquesta forta pujada de preus durant el mes de maig no és una bona notícia per a les llars amb la tarifa PVPC, ja que podria ser un avançament dels preus elevats que habitualment es produïen a l'estiu", apunta l'OCU. L'organització anima totes les famílies a revisar les condicions de la seva tarifa actual, especialment si són al mercat lliure, i també que valorin altres alternatives.

stats