Resultats empresarials

Almirall surt de pèrdues i guanya 4,3 milions el 2022

La companyia ratifica Carlos Gallardo i deixa de buscar un nou conseller delegat

ARA
2 min
Almirall farà el 75% de les vendes a l'estranger el 2014

BarcelonaLa farmacèutica Almirall va deixar enrere les pèrdues el 2022 després de tancar l'any amb un resultat net de 4,3 milions d'euros. El 2021 havia registrat un resultat negatiu de 40,9 milions d'euros. El benefici net normalitzat va ser de 33,5 milions, un 59% menys que l'anterior, segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'empresa va poder incrementar un 5% els ingressos, fins als 878,5 milions, i ha anunciat el pagament d'un dividend de 0,19 euros per acció, que s'haurà d'aprovar en la propera junta d'accionistes, prevista per al maig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els beneficis abans d'impostos, interessos i amortitzacions (ebitda) també van caure, però menys: un 15,8%, fins als 198,3 milions d'euros, un fet que Almirall atribueix a un increment de la inversió en recerca i a un augment de les despeses generals i d'administració. "Estem satisfets de com Almirall ha obtingut uns sòlids resultats financers el 2022 complint les nostres estimacions financeres", ha dit en un comunicat el conseller delegat, Carlos Gallardo, que ha destacat la bona evolució del negoci dermatològic.

En aquest sentit, les vendes dels productes de dermatologia van créixer un 18,4% l'any passat, gràcies al llançament de nous productes. Per al 2023, l'empresa espera continuar el ritme ascendent de vendes en aquest sector, el que més facturació aporta al grup, gràcies a la sortida al mercat d'un nou medicament per a la dermatitis atòpica.

Durant l'any, la inversió en recerca i desenvolupament va ser de 103,2 milions d'euros, impulsats per la inversió en estudis per a l'anticòs lebrikizumab, així com en l'adquisició d'actius en fases inicials. La companyia també destaca la desinversió de Motilex a Itàlia, amb un impacte positiu de 18,5 milions d'euros en el quart trimestre, similar a la desinversió de 16 milions d'euros el 2021.

Gallardo es manté al capdavant

A més, el consell d'administració ha ratificat Carlos Gallardo com a conseller delegat de la companyia, a qui ha demanat que continuï i, per tant, ha suspès la recerca d'un nou perfil per a aquesta posició, arran dels resultats aconseguits els últims mesos. L'empresari, que també ocupa la presidència d'Almirall, va ocupar la posició de màxim executiu el passat mes de novembre, arran de la sortida de Gianfranco Nazzi, que només va estar al capdavant de la farmacèutica durant 18 mesos.

stats