Economia 06/02/2015

FCC fa marxa enrere en la venda de Realia i la immobiliària es dispara a la borsa

La constructora ha sotmès a revisió el seu pla d'inversions i desinversions que preveia desprendre's del 36% que té a Realia

Europa Press
1 min
Carlos Slim s’ha convertit en el primer accionista de FCC, el grup constructor que controla el 36,9% de Realia.

MadridLes accions de Realia es disparaven més d'un 16% en els primers compassos de la sessió després que FCC hagi frenat la venda de la seva participació del 36,88% de la immobiliària mentre revisa el seu pla d'inversions i desinversions.

En concret, FCC ha precisat que la marxa enrere en la venda de la seva participació en Realia es deu a la revisió del pla d'inversions i desinversions, després de l'ampliació de capital realitzada a finals d'any, que ha permès un enfortiment de la situació patrimonial i financera del grup i que va suposar l'entrada de Carlos Slim com a primer accionista del grup, desbancant Esther Koplowitz..

El grup de construcció i serveis ha comunicat la decisió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després d'anunciar ahir que renunciava a la venda de la immobiliària, on també hi ha Bankia amb una participació del 25%.

La companyia que presideix Esther Alcocer Koplowitz pren aquesta decisió després que Slim aterrés a l'empresa i manifestés el seu interès en la immobiliària. FCC es replanteja la seva estratègia amb Realia ara que es veu un repunt del sector immobiliari a Espanya, que durant 2014 va registrar xifres rècord d'inversió en edificis i actius terciaris.

FCC i Bankia van penjar el cartell de 'es ven' a Realia al novembre de 2013 i des de llavors l'empresa ha suscitat l'interès de diferents inversors, entre els quals figuren Pontegadea (societat immobiliària d'Amancio Ortega), Juan Abelló, Colonial (participada per el Grup Villar Mir) i diversos fons internacionals.

stats