Economia 23/08/2018

Fiat Chrysler revisarà prop de 210.000 vehicles a tot el món per un defecte als frens

La crida als tallers se suma a les que Volkswagen i Mercedes han anunciat aquesta setmana

Europa Press
2 min
Els xinesos volen comprar Fiat

BarcelonaEl grup Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ha posat en marxa aquest dijous una campanya de revisió que afecta 209.865 vehicles a tot el món. El motiu, un possible defecte de fabricació en el sistema de frens, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ha explicat que una investigació interna ha detectat que alguns vehicles podrien incorporar un sistema de frens, fabricat per un proveïdor extern, que no hauria complert amb les especificacions del grup automobilístic. Aquesta tecnologia s'hauria instal·lat en diverses unitats durant la primavera passada.

Fiat Chrysler ha assenyalat que, en els vehicles molt nous i amb baix quilometratge, es podrien trobar bombolles d'aire en el líquid de frens, un fet que afectaria negativament el sistema perquè augmentaria la distància de frenada.

La corporació automobilística italo-nord-americana ha explicat que aquesta mesura afecta els models Dodge Journey i els Dodge Grand Caravan fabricats més enllà del 2017. Els Jeep Compass i Cherokee van registrar la mateixa afectació.

Fiat Chrysler va destacar que hi ha 154.337 unitats afectades als Estats Units per aquest problema, mentre que al Canadà la firma revisarà 19.066 unitats i unes 900 a Mèxic. Fora de l'Amèrica del Nord, la companyia cridarà als tallers 35.562 vehicles.

Allau de revisions

La notificació del grup Fiat Chrysler se suma a les que durant aquesta setmana han emès Volkswagen i Mercedes. En el cas de Volkswagen, el grup automobilístic va anunciar una campanya de revisió dilluns que afecta uns 700.000 vehicles de la gamma Touran o Tiguan per un suposat problema en el sistema elèctric del sostre panoràmic dels vehicles produïts després del 5 de juliol. A Mercedes, en canvi, la crida als tallers afecta més d'un milió de vehicles que podrien contenir un software il·legal per manipular els índexs reals de les emissions de gasos i partícules contaminants.

stats