La Fira acollirà al novembre un nou congrés de tres dies sobre materials del futur

El Mobile apadrina Puzzle X, un esdeveniment que espera reunir prop de 500 professionals del sector

2 min
Representants de les administracions implicades, Fira i el nou congrés Puzzle X, durant la presentació.

L'Hospitalet de LlobregatLa Fira de Barcelona acollirà al novembre un nou congrés de tres dies sobre els anomenats materials de frontera, components avançats com el grafè o els compostos intel·ligents que prometen ser claus per al desenvolupament de la indústria tecnològica en els pròxims anys. Puzzle X –així han batejat l'esdeveniment– es celebrarà al recinte de Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat del 16 al 18 de novembre i compartirà espai i calendari amb l'Smart City Expo World Congress. "Volem atreure la indústria i les start-ups i reunir-les aquí a Barcelona", ha explicat Zina Jarrahi, directora general d'Advanced Material Preparedness Taskforce (AMPT), el think tank creat durant la pandèmia que impulsa aquesta cita.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El congrés compta amb el suport del ministeri d'Indústria espanyol, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona i s'ha anunciat durant el tercer dia de Mobile. Precisament, en la presentació també hi ha participat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que és en part responsable que aquest esdeveniment hagi triat Barcelona com a seu de la seva primera edició per davant d'altres candidats com Manchester o Singapur. El directiu forma part del consell rector d'AMPT i va insistir a Jarrahi que a Catalunya hi trobaria un ecosistema potent i administracions públiques disposades a ajudar-la. "Aquest congrés no existia enlloc del món i ara serà a Barcelona", ha dit Hoffman.

Tot i així, Puzzle X tindrà una mida reduïda. Com el Mobile del 2021 es farà amb format híbrid i l'organització estima que hi participaran prop de 500 professionals del sector dels materials avançats. Per a l'any vinent, Jarrahi preveu que seran almenys entre 3.000 i 5.000 assistents. "Esperem visionaris. Agafarem les millors llavors, les alimentarem i farem créixer un ecosistema", ha assegurat la directora general d'AMPT i experta en grafè. Més enllà de les conferències, la cita també s'associarà amb la fundació Mobile World Capital per crear a Barcelona una acceleradora de start-ups especialitzades en aquest nínxol i convertir la capital catalana en "el primer hub" dels materials del futur.

Components més sostenibles

Aquests components tindran aplicacions en sectors com l'energia, el transport o la construcció i ja se'n poden veure alguns exemples que es fan servir actualment. "Des de peces per a avions fins a dispositius wearables o tatuatges fets amb tinta biosensible", ha enumerat Jarrahi. En aquest sentit, ha insistit en la importància d'aquestes solucions en clau climàtica, ja que obriran la porta a una producció més sostenible. Alguns d'aquests materials seran cada cop més rellevants també per a la indústria dels mòbils i, de fet, en anteriors edicions del Mobile s'havia dedicat força espai a explicar les propietats i possibilitats de cara al futur del grafè.

stats