Economia 13/01/2014

Mas-Colell diu que el Govern "patirà" pel retard en la implantació del FLA

El conseller d'Economia es mostra preocupat pel fet que el govern espanyol no tingui encara a punt el Fons de Liquiditat Autonòmic

Ara
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell / EFE

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat preocupat pel retard en la implantació del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) del 2014, i ha augurat que això "farà patir" al Govern durant els primers mesos de l'any. En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Informació Mas-Colell ha afirmat que l'executiu català està inquiet perquè el FLA del 2014 encara no està instaurat i, segons ell, l'"experiència" dels altres anys fa pensar que encara tardarà un temps.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha garantit que el Govern "anirà pagant" les factures que deu a les farmàcies i els altres proveïdors malgrat el retard del FLA, ja que ha afirmat que té altres fonts de liquiditat. El titular d'Economia ha assegurat que Catalunya trigarà "un cert temps" a tornar a sortir als mercats i, per tant, fer emissions de deute per a aconseguir liquiditat.

El conseller ha reiterat el seu malestar perquè la Generalitat rebrà aquest any 550 milions d'euros menys que el 2013 procedents del model de finançament. Mas-Colell ha deplorat un fet que ha considerat "contradictori amb el missatge que les coses van millor i que la recaptació tributària millora".

Pel que fa al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries fet públic aquest dilluns -que considera que el projecte per crear la taxa per la gestió i tramitació de reclamacions en matèria de consum vulnera la Constitució i l'Estatut-, Mas-Colell no s'ha mostrat preocupat des del punt de vista dels ingressos, ja que ha afirmat que no era una taxa recaptatòria, sinó "desincentivadora".

stats