Economia 01/09/2021

Fluidra compra el fabricant de piscines estatunidenc SR Smith per 203 M€

La companyia augura que aquesta adquisició augmenti les vendes entre un 37% i un 42%, cinc punts més dels previstos inicialment

2 min
Seu de Fluidra a Sant Cugat del Vallès.

BarcelonaL'empresa catalana de piscines Fluidra, líder mundial del seu sector, ha tancat una nova adquisició. La companyia ha comprat el fabricant de piscines estatunidenc SR Smith, que està especialitzat en la producció i distribució d'equipament exterior per a piscines comercials i residencials. L'operació s'ha tancat amb 240 milions de dòlars (l'equivalent a 203 milions d'euros). Segons ha informat l'empresa catalana en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la compra ha sigut finançada íntegrament amb les línies de crèdit i deute existents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb l'adquisició de SR Smith, Fluidra ha revisat a l'alça les seves previsions de creixement per a aquest any i preveu ara un augment de les vendes d'entre el 37% i el 42% interanuals, cinc punts més de l'inicialment previst. Segons la companyia catalana, l'operació també generarà sinergies per més de 10 milions de dòlars (8,5 milions d'euros) durant els pròxims tres anys, mentre que el cost de la integració es xifra en una inversió única de 6 milions de dòlars (5,1 milions d'euros).

Amb la compra de la companyia nord-americana, Fluidra espera reforçar la seva presència en el segment de materials exteriors de piscines i accessoris, una cartera que complementa l'oferta actual de la multinacional catalana. "L'adquisició no només ens acosta al mercat nord-americà, sinó que ens impulsa; l'àmplia cartera de productes de SR Smith accelerarà el nostre creixement en els segments de piscina comercial i residencial i ens permetrà servir millor els nostres clients dels Estats Units i de tot el món", ha subratllat el conseller delegat de Fluida, Bruce Brooks.

SR Smith, que té la seva seu a la localitat de Canby, a l'estat d'Oregon, es va fundar l'any 1932 i fins ara era propietat de Champlain Capital, un fons de capital risc dels Estats Units amb seu a Boston i San Francisco. El grup té diferents plantes de producció als Estats Units i Austràlia i compta amb una xarxa de distribuïdors que s'estén per l'Amèrica del Nord, Oceania i Europa.

Fluidra va néixer amb la denominació inicial d’Astral, que al final ha quedat com una de les marques de la divisió de piscines. El grup va canviar primer el nom pel d’Aquaria el 2002 i, cinc anys més tard, es va tornar a rebatejar com a Fluidra, coincidint amb la sortida a borsa. La cotització, quan va sonar la campana, va ser de 6,5 euros. El valor de l’acció ara ronda els 35 euros.

stats