Economia 16/12/2014

Les empreses podran iniciar l'activitat sense haver completat tots els tràmits

La Generalitat aprova que les companyies que fan activitats sense risc puguin fer una declaració responsable i començar a operar mentre esperen el compliment de tots els tràmits burocràtics

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei de simplificació de l'activitat administrativa "per facilitar la reactivació empresarial i econòmica a Catalunya", segons consta a la documentació facilitada als periodistes i segons ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. La norma "redueix els tràmits, incrementa la transparència i la simplicitat dels procediments i elimina el temps per iniciar l'activitat", fet que, segons el Govern, "beneficiarà 53.700 noves empreses l'any". Es calcula que la iniciativa podria suposar, sempre segons l'executiu, un estalvi de 68,4 milions d'euros per a les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una de les novetats més destacades és la introducció de la declaració responsable i la comunicació prèvia com a mecanismes de control per establir les activitats econòmiques. D'aquesta manera, a través d'aquests mecanismes quedaran habilitades de manera immediata les activitats econòmiques innòcues i de baix risc, que representen més del 75% del total.

El conseller Felip Puig ha dit que espera que aquesta llei es pugui aprovar en el proper període de sessions del Parlament. Segons ha explicat, amb aquesta norma s'eliminaran més de mig milió de documents.

stats