Economia 18/03/2015

El FROB renuncia oficialment a rescatar Banco Madrid i els clients rebran un màxim de 100.000 euros

Torna el cas al jutge perquè tiri endavant el concurs de creditors

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Banco Madrid

MadridEl Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha renunciat oficialment a rescatar Banco Madrid. Així ho ha fet saber al jutge, que dimarts va donar un termini de 14 dies a l’entitat perquè decidís si obria un procés de resolució per salvar el banc. D’aquesta manera, i tal com va avançar l’ARA, continuaran els tràmits del concurs de creditors voluntari al qual es va acollir la nova gestora de Banco Madrid dilluns, per ordre del Banc d’Espanya. L’entitat queda així abocada a la liquidació per la via concursal i s’activa el mecanisme perquè els aproximadament 15.000 clients amb els dipòsits bloquejats puguin recuperar un màxim de 100.000 euros per compte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat el FROB ha informat que la comissió rectora ha acordat comunicar al jutge mercantil número 1 de Madrid la “no obertura d’un procés de resolució a l’entitat Banco Madrid”. Ha tardat menys d'un dia en prendre una decisió inèdita a l’Estat: deixar caure un banc sense rescatar-lo.

100.000 euros màxim per client

Just després de l'anunci del FROB, el Banc d’Espanya ha informat en un altre comunicat que s’activa el fons de garantia de dipòsits perquè els clients amb dipòsits puguin recuperar els seus estalvis. Només uns 500 comptes del total de 600 milions d’euros dipositats, segons dades del supervisor governat per José María Linde, superen els 100.000 euros garantits per llei.

“Un cop verificada la informació sobre els dipòsits dineraris, el Fons de Garantia de Dipòsits d’Entitats de Crèdit es dirigirà pròximament a tots i cadascun dels titulars per procedir al pagament dels imports garantits [...] amb la màxima celeritat, d’acord amb les disposicions legals vigents”, assenyala el comunicat del Banc d’Espanya.

stats