Economia 23/06/2015

El FROB va perdre 861 milions d'euros el 2014 per la venda de CatalunyaCaixa a BBVA

A les pèrdues també s'hi han de sumar les dotacions a provisions per garanties concedides, d'acord amb els comptes anuals de l'organisme estatal

Europa Press
1 min
Els errors de CatalunyaCaixa

MadridEl Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha perdut 861 milions d'euros en l'exercici 2014 a causa, fonamentalment, de la pèrdua registrada en la venda de Catalunya Banc (CX) a BBVA, les dotacions a provisions per garanties concedides i al marge financer negatiu, segons ha informat l'organisme dependent del ministeri d'Economia en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El FROB ha estimat un deteriorament de 1.076 milions com a conseqüència de la venda de la participació que tenia a l'antiga caixa catalana. A més, s'ha registrat un deteriorament pel 45% que l'organisme posseeix a la Sareb (l'anomenat banc dolent), que puja a 125 milions.

Les pèrdues registrades el 2014 s'han compensat de forma parcial amb reversions de deteriorament derivades de la recuperació del valor de les participacions en la matriu de Bankia (BFA) i BMN, davant la seva "bon comportament" en el passat exercici.

En concret, l'increment de valor de les participacions del FROB en el capital de BFA i BMN ha suposat un impacte positiu en el compte de resultats per un import de 1.418 milions d'euros (1.235 i 183 milions, respectivament).

stats