La Pimec demana a Sánchez que derogui el decret que va facilitar la fuga d'empreses

El president Torra dona les gràcies a la Pimec per "fugir dels discursos catastrofistes"

"Es van utilitzar les empreses per fer fracassar la independència. Les pressions, les retirades de dipòsits, el decret... L’objectiu era provocar un efecte crida. Us agraeixo que n’hàgiu demanat la derogació. Gràcies, Pimec, per fugir dels discursos catastrofistes". Són les paraules que el president Torra va adreçar ahir al president de la Pimec, Josep González. González, que va demanar a l'executiu de Pedro Sánchez que derogui el decret que va facilitar el trasllat de seus socials d'empreses catalans a diferents punts d'Espanya, va urgir els governs català i espanyol a "construir veritables ponts de diàleg".

González va aprofitar la 31a edició dels premis Pimes, un acte que va reunir el president de la Generalitat, Quim Torra, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, per fer aquesta apel·lació al diàleg entre els dos executius. "Creiem que és un moment favorable i urgent per construir veritables ponts de diàleg i per solucionar greuges socials, econòmics i culturals que millorin les relacions entre Catalunya i Espanya", va afirmar González.

A continuació, el president de la Pimec es va referir a la fuga de seus socials que va patir Catalunya especialment en l'últim trimestre del 2017 per comentar: "Se n'han anat un bon grapat de domicilis socials d'empreses i ens fa mal i, per què no dir-ho, ens sorprèn en alguns casos". "Creiem que ja és temps de derogar el decret que va facilitar el trasllat de seus socials. És una qüestió més simbòlica que efectiva, però avui els simbolismes compten", va assegurar González.

Referència als presos polítics

En el seu discurs, González també es va referir a la derivada judicial del Procés i als dirigents sobiranistes empresonats. "Creiem que hi ha qüestions prèvies i molt importants a resoldre en les nostres relacions, que ara estan en fase judicial i que probablement requeriran una intel·ligent i ràpida solució política, i suposo que s'entén el que vull dir", va afirmar. "Amb franquesa, no és fàcil conviure amb la situació actual, però confio en la fortalesa de Catalunya, del seu teixit econòmic i de la seva societat", va concloure González.