FARMÀCIA
Economia 25/11/2015

Gallardo (Almirall) ratifica el missatge antisobiranista

Albert Vidal
2 min
Jorge Gallardo, president d’Almirall, ahir al Cercle d’Economia.

Barcelona“Em vaig sentir obligat a dir simplement que si els polítics o els partits se’n van d’Europa a la brava, la nostra companyia, que ha costat 73 anys de pujar... no vull que uns senyors me la malmetin!” Així va explicar ahir Jorge Gallardo, president de la farmacèutica catalana Almirall, el seu posicionament contra la independència dies abans del 27-S. Ho va fer al Cercle d’Economia, en el marc del cicle de debats Empresa i societat i en resposta a un assistent que havia preguntat per l’actitud frontal contra el procés que han tingut empreses com Planeta, Freixenet i la mateixa Almirall. “Amb la potència que tenen, no s’entén”, havia dit l’advocat que va plantejar la qüestió.

La resposta de Gallardo va ser contundent. Visiblement alterat (va colpejar el micro repetidament a causa de la seva vigorosa gesticulació), va defensar el paper dels empresaris en la riquesa de Catalunya: “La potència que tenim a Catalunya és la meva, i la d’aquest senyor, i la d’aquell [en referència als responsables de les farmacèutiques Esteve i Ferrer, presents a l’acte]. No és del Parlament: som nosaltres”.

La seva explicació no es va aturar aquí. El president d’Almirall va explicar que ell no entra en política i ho va fer en aquests termes: “Ni la CUP, ni Junts pel Sí... És la meva companyia! Són 73 anys. I si estic fora de l’euro he de pagar una tarifa per exportar a les meves filials. I així, ni investigació, ni feina, ni res”.

Gallardo va explicar que el missatge que va enviar als 2.100 treballadors de la seva empresa per videocomunicat pocs dies abans de les últimes eleccions catalanes (en què parlava contra la independència i advertia dels efectes “molt negatius” que tindria) responia al fet que els treballadors sovint li demanaven la seva opinió “i es pregunten pel futur”.

L’empresari ho va aprofitar per subscriure el posicionament recent del Cercle en la qüestió, que criticava la declaració de ruptura aprovada per Junts pel Sí i la CUP al Parlament, i va culminar el seu missatge amb una declaració de principis: “Ningú em pot donar lliçons de catalanitat. Aquests 73 anys aquesta ha sigut una companyia catalana. Hem creat feina de qualitat i hem pagat tots els impostos -a nivell personal i d’empresa- a Catalunya: ni a Andorra, ni enlloc”.

stats