Ajudes

La Generalitat aprova 45 M€ en ajudes a formació digital per a autònoms

Torrent qualifica d'"insuficient" l'ajuda de 200 euros contra la inflació aprovada pel govern espanyol

ARA
2 min
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dilluns

BarcelonaLa Generalitat destinarà 45,5 milions d'euros a la formació de treballadors i autònoms en temes d'economia verda i digitalització, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. Les ajudes consistiran en pagaments de 5.000 euros a empreses i cooperatives amb una plantilla d'entre un i cinc empleats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El gruix del paquet s'abonarà aquest 2022, concretament 38,5 milions d'euros, mentre que el 2023 hi haurà disponibles set milions més. Les empreses que rebin les ajudes no podran acomiadar els treballadors durant els sis mesos posteriors a la sol·licitud de la subvenció i hauran de dur a terme la formació en el mateix termini, però un cop ingressada l'ajuda.

Per accedir a les ajudes, les empreses hauran de tenir un centre de treball a Catalunya i una facturació durant l'exercici 2020 inferior als dos milions d'euros. A més, hauran d'haver estat constituïdes abans de l'1 de gener del 2020. Pel que fa a la formació, haurà de durar com a mínim deu hores i podrà ser finançada tant amb fons públics com bonificada o privada.

Torrent ha avançat també el llançament d'un segon programa amb un pressupost de 10,9 milions d'euros per afavorir la contractació d'aturats per part de treballadors autònoms. L'objectiu, doncs, és que treballadors per compte propi "amb feina i contractes per fer un salt endavant" puguin contractar persones sense feina, ha explicat. El pla permetrà finançar 12 mesos amb 14 pagues del contracte entre l'aturat i l'autònom, que s'haurà de comprometre a mantenir la feina al primer durant 18 mesos més.

Crítiques a l'Estat

El conseller ha assegurat que és el "programa d'ajudes directes de major mida" que ha aprovat el seu departament. "Som el territori de l'Estat que més ajudes ha ofert als sectors afectats per la crisi del covid, també a autònoms i microempreses. Però al mateix temps volem ajudar a la transformació del sistema productiu del país", ha dit Torrent.

Torrent ha recalcat l'esforç del Govern i de la seva conselleria per atorgar subvencions directes a sectors afectats per la crisi derivada del covid i ha criticat que el paquet de 540 milions anunciat recentment pel govern central per als 200 euros d'ajudes a les famílies més vulnerables és "insuficient". "Només des del departament d'Empresa i Treball s'han desplegat, en línies d'ajuda entre el 2020 i el 2021 en l'àmbit dels autònoms, més de 660 milions d'euros, que superen el global de l'ajuda plantejada pel govern de l'Estat", ha assenyalat.

stats