El gestor immobiliari de Blackstone acomiada el 20% de la plantilla

CatalunyaCaixa (BBVA) assumirà el cost de l’ERO

Anticipa, el gestor immobiliari del fons Blackstone a Espanya, ha presentat un ERO (expedient de regulació d’ocupació) per acomiadar 70 dels seus 360 treballadors, gairebé el 20% de la plantilla. Segons ha pogut saber l’ARA, Anticipa ha pres la decisió després d’haver vist reduïda la cartera immobiliària que gestionava.

Des del seu naixement, Anticipa, dirigida per Eduard Mendiluce, havia gestionat les carteres d’immobles de la Sareb (el banc dolent ) i també de CatalunyaCaixa. Però el gestor immobiliari de Blackstone va perdre aquestes dues fonts de negoci i ha hagut de redimensionar-se.

Fonts de l’empresa han confirmat que Anticipa va deixar de gestionar actius de la Sareb perquè no es va presentar al nou concurs per continuar fent-ho. En efecte, al desembre del 2014 els actius de la Sareb es van adjudicar a Haya Real Estate, Servihabitat (participada per La Caixa amb un 49%) i Altamira Asset Management (Banco Santander). Eren en total 126.000 actius entre immobles i crèdits, dels quals Anticipa en gestionava una part.

Pel que fa als actius de CatalunyaCaixa, que Anticipa ja no gestiona, això respon a l’adquisició d’aquesta entitat per part del BBVA l’estiu del 2014. Atès que el banc que presideix Francisco González ja tenia la seva pròpia gestora d’immobles (Anida), Anticipa va deixar d’assumir aquesta tasca.

Es dóna la circumstància que el cost d’aquest ERO l’haurà de pagar CatalunyaCaixa. Això respon als acords globals que les dues entitats van assolir el 2014 per gestionar la seva cartera immobiliària, que així ho preveien. Anticipa va ser el fons que, mesos després, va comprar la cartera hipotecària de crèdits dubtosos de l’entitat catalana, que comptava amb 44.000 hipoteques i per la qual va pagar 3.500 milions d’euros.

Fonts d’Anticipa van explicar que l’ERO actual no té res a veure amb aquesta cartera i que l’ERO estava previst i que va ser ratificat per unanimitat pel comitè d’empresa. Des del BBVA van confirmar que tot plegat respon a un pacte del 2014 i no van precisar-ne el cost.

Més continguts de