Economia 05/02/2014

Google acorda amb Brussel·les posar fi al bloqueig dels seus competidors per evitar una multa

La Comissió Europea investigava el buscador per pràctiques monopolístiques

Laia Forès
2 min

Brussel·lesGoogle evitarà una multa que podria haver arribat als 500 milions d'euros. El buscador més popular ha arribat a un acord amb la Comissió Europea per posar fi a les seves pràctiques monopolístiques entorn a la investigació que se li va obrir al 2008. Brussel·les acusava Google de bloquejar els seus competidors en les cerques que els internautes feien a través del buscador. També posava traves en matèria de publicitat en línia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha anunciat aquest dimecres que ha acceptat la proposta de Google −la tercera que presentava l'empresa− per obrir els resultats de les cerques a la competència. El buscador ha acceptat garantir que a l'hora de promocionar els seus propis serveis especialitzats de recerca també mostrarà "de manera clarament visible" els dels seus competidors de forma més visible i objectiva.

Almunia ha manifestat que "aquesta nova proposta que hem obtingut de Google després d'unes converses llargues i complicades respon a les preocupacions de la Comissió Europea, ja que atorgarà als usuaris una verdadera oferta entre serveis competidors".

El comissari ha volgut remarcar que d'aquesta manera tant Google com els seus contrincants tindran l'oportunitat d'innovar i millorar els seus serveis i s'ha mostrat confiat que la proposta, si es fa vinculant legalment, garantirà que "es restaurin ràpidament unes condicions competitives i que es mantinguin al llarg dels pròxims anys".

Els rivals opinaran

La Comissió Europea no prendrà la decisió formal de posar punt final a la investigació i frenar la multa fins d'aquí a uns mesos. Almunia ha explicat que abans escoltaran l'opinió dels rivals de Google, que són les empreses que van denunciar el popular buscador, i després es prendrà una decisió definitiva.

Si Google incompleix l'acord haurà de pagar una multa de prop de 500 milions d'euros. Brussel·les vigilarà durant cinc anys que el buscador compleixi tots els punts del pacte que ha fet amb la Comissió Europea.

stats