Economia 15/12/2014

El Govern aixeca acta contra Desigual per obrir aquest diumenge

El conseller Felip Puig ha defensat que la marca va obrir sense poder-se emparar ni en la llei catalana ni en l'estatal

Europa Press
2 min
Una dona mirant aparadors, a Barcelona

BarcelonaEl Govern ha aixecat acta contra la firma de moda Desigual per obrir al públic aquest diumenge passat, en un gest que incompleix tant la llei catalana com l'estatal, segons ha confirmat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. En plena batalla judicial per la llei de comerç catalana, que està suspesa pel Constitucional després d'un recurs de l'Estat, la Generalitat ha decidit expedientar Desigual assegurant que va obrir al públic sense l'empara de cap marc regulatori.

"Desigual va obrir aquest diumenge alguna botiga a Barcelona i no es pot emparar ni en la normativa catalana ni en l'estatal, i per això hem aixecat acta", ha explicat el conseller. La normativa catalana permet obrir fora de l'horari comercial habitual als establiments d'alimentació que no superin els 150 metres quadrats de superfície, mentre que l'estatal dóna plena llibertat horària als establiments de fins a 300 metres quadrats.

Fonts de Desigual han assegurat a Europa Press que la firma de moda "compleix la llei en vigor", i han confirmat que la companyia va obrir aquest diumenge algunes botigues, entre les quals hi ha la que acaba d'estrenar a la plaça Catalunya i la de la carrer Arcs -totes dues de més 300 metres quadrats de superfície-.

Puig ha participat juntament amb els principals representants del sector del comerç català en la presentació al Parlament d'un manifest -'La declaració del comerç català en defensa del model propi del país '- que vol blindar el sector davant del que considera "atacs competencials" de l'Estat.

Puig, acompanyat per representants d'organitzacions del comerç, patronals i sindicats, ha lliurat a la presidenta del Parlament, Núria De Gispert, la declaració signada per 22 entitats, com la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC), Pimec Comerç, el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (Cedac) i l'Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (Cat-Dis).

S'hi han sumat també sindicats com la UGT i CCOO, el Consell General de Cambres de Catalunya, Cecot i el Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (COACB), mentre que en l'àmbit municipal destaca l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

En representació d'organitzacions d'àmbit estatal, ha signat el document l'Associació Nacional de Centrals de Compra i Serveis (Anceco), però no ha donat suport al document amb la seva rúbrica l'Associació Nacional de Grans Empreses Distribuïdores (Anged).

stats