Economia 02/10/2012

El PP vol canviar la llei per revisar els termes del dret de manifestació

La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha parlat de "racionalitzar l'ús de l'espai públic" canviant la legislació vigent

Efe
1 min
Manifestants del 25-S omplen la plaça Neptuno de Madrid aquest dissabte / EFE

MadridLa delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ha advocat aquest dimarts per "obrir un debat" amb la finalitat de "modificar" la llei orgànica que regula el dret de manifestació, "no en el sentit de restringir-lo" sinó per "racionalitzar l'ús de l'espai públic".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista avui a RNE, ha assenyalat que "Madrid és una ciutat complicada" perquè les "manifestacions són permanents", com demostra el fet que en el que va d'any n'hi ha hagut unes 2.200, una xifra que ha considerat "desmesurada".

Després de recordar que es tracta de "un dret constitucional que no necessita autorització prèvia", Cifuentes ha dit que és necessari "compatibilitzar-ho amb el dret d'altres ciutadans a estar en una ciutat habitable".

Segons Cifuentes, el nombre actual de manifestacions és "una qüestió puntual que ve donada pel moment polític, i propiciada per grups que tracten d'aconseguir al carrer el que no han aconseguit a les urnes".

Per compatibilitzar el dret a manifestar-se i el de lliure circulació dels ciutadans ha plantejat "canviar la legislació", i encara que ha confessat que "no té clar en quin sentit" s'ha mostrat partidària d'"obrir un debat" sobre el tema.

stats