Crisi de Bankia
Economia 18/05/2012

El govern espanyol contracta Goldman Sachs per valorar Bankia, segons 'Expansión'

El polèmic banc d'inversió nord-americà és l'encarregat d'avaluar la situació del grup BFA-Bankia per determinar les ajudes addicionals que necessitarà per sortir de la crisi

Ara
1 min
A LA DEFENSIVA  El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, assegura que les noves turbulències en els mercats no són culpa d'Espanya, sinó de les males perspectives
 De creixement que hi ha en diversos països de la zona euro.

BarcelonaEl ministeri d'Economia ha triat el banc d'inversió nord-americà Goldman Sachs per resoldre la crisi de Bankia. Aquesta entitat nord-americana, prestigiosa però polèmica pel seu paper en la crisi de les hipoteques escombraria, ha rebut el mandat de Luis de Guindos per valorar el grup BFA-Bankia i establir les seves necessitats de capital públic addicional, segons publica el diari 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest procés, que determinarà la participació amb què entrarà l'Estat a la matriu de Bankia, BFA –tot apunta que serà amb un 100%–, s'ha accelerat després de la nacionalització parcial del banc, i s'hauria d'acabar el proper mes.

L'elecció de Goldman Sachs és un mal presagi per a Bankia, segons el rotatiu econòmic, ja que el banc d'inversions sempre s'ha mostrat molt crític amb les finances espanyoles. En un informe d'aquesta setmana, Goldman preveia que Bankia perdrà 8.000 milions d'euros més per la seva exposició immobiliària.

stats