Economia 21/12/2012

El govern espanyol proposa apujar el salari mínim un 0,6%

La pujada, molt per sota de la inflació, suposarà una nova pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol ha proposat avui als agents socials apujar el salari mínim interprofessional fins als 645,30 euros mensuals el 2013, l'equivalent a una pujada del 0,6%. Actualment està fixat en els 641,40 euros, després de quedar congelat el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta l'ha fet el ministeri de Treball a través d'una nota on es ressalta que la pujada és coherent amb els acords de les patronals i els sindicats, alhora que assenyala la millora de la competitivitat que suposa. Segons el ministeri de Treball, dirigit per Fátima Báñez, la decisió permetrà atreure inversions estrangeres i corregir el desequilibri extern en aquest punt.

L'increment del 0,6% es deu, segons el ministeri de Treball, al "difícil" context econòmic actual, que "obliga" a adoptar mesures salarials que contribueixin a l'objectiu de la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball.

La pujada, però, queda molt lluny de la inflació registrada al novembre, que es va situar en el 2,9%. A falta de saber la dada d'inflació al final de l'any, la mesura suposarà molt probablement una pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors que rebin el salari mínim interprofessional.

stats