Economia 10/03/2014

El govern espanyol prorroga fins al juny la implantació dels nous preus de la llum

Estava previst que a l'abril ja entrés en funcionament el nou mecanisme, però el malestar de les elèctriques ho ha frenat

Europa Press
1 min
GIR RADICAL El nou sistema per calcular la tarifa regulada de la llum suposa un canvi radical,  ja que abandona la subhasta trimestral. Aquesta liberalització pot aturar el dèficit  de tarifa, cosa que hauria d'evitar que els peatges pugin encara més.

MadridEl Ministeri d'Indústria ha remès al Consell d'Estat una nova versió d'esborrany del reial decret sobre el nou mecanisme que prepara per establir els nous preus de la llum on prorroga la posada en marxa d'aquest nou sistema fins a l'1 de juny, segons han explicat fonts del sector a Europa Press. Inicialment, estava previst que els canvis entressin en vigor a partir de l'abril.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'endarreriment es produeix després dels contactes d'Indústria amb les principals elèctriques per abordar el nou mecanisme. Les empreses han traslladat a l'executiu la seva preocupació davant la complexitat tècnica d'adaptar al nou escenari en només un mes el parc de comptadors i els sistemes de facturació.

Algunes elèctriques calculen que l'adaptació requeriria almenys un marge d'un any i mig i adverteixen que en molts dels comptadors digitals ja instal·lats caldrà fer reprogramacions i adaptacions a la telegestió. L'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (Unesa) ha advertit del risc "d'alarma social" pel poc temps que s'havia donat per a l'adaptació.

La nova pròrroga, avançada aquest dilluns pel diari 'Cinco Días' , farà extensible fins al juny el preu de 48,41 euros per megawatt hora ( MWh ) fixat pel Ggover espanyol per al primer trimestre de l'any després d'invalidar la subhasta del desembre, en què s'establia un preu de 61,83 euros.

stats