Economia 18/03/2015

El govern andorrà veu “impossible” que BPA segueixi operant sota el mateix nom i estructura

El ministre de Finances andorrà ha assegurat que els dipòsits dels clients de l'entitat estan garantits fins als 100.000 euros

Acn
1 min
Cues a BPA / N.M.

Andorra la VellaEl govern andorrà veu "impossible" que la Banca Privada d'Andorra (BPA) segueixi funcionant "amb el mateix nom i la mateixa estructura", i manté oberts dos possibles escenaris de futur: reestructurar l'entitat o liquidar-la. De moment, es decanta per la primera opció. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha explicat aquest dimecres que la reestructuració "conjuga millor" amb els interessos dels clients i dels treballadors.

El ministre ha dit que no té coneixement d'ofertes d'entitats bancàries internacionals per quedar-se el banc i ha negat que el sistema bancari andorrà s'hagi contagiat per la crisi de BPA. Cinca també ha assegurat que els dipòsits dels clients de l'entitat estan garantits fins als 100.000 euros, ja que Andorra té una legislació similar a la dels països de la Unió Europea.

El ministre de Finances ha assegurat que les retirades de diners fetes des de la restricció a 2.500 euros setmanals tindran un impacte menor al balanç i la liquiditat de l'entitat.

Quan s'hagi pres una determinació sobre què fer amb BPA, Andorra elaborarà una llei per donar-hi sortida. Després de les eleccions de principis de març, l'executiu ara està en funcions i la legislació corresponent no es podrà aprovar fins al dilluns 23 de març, dia en què es constitueix el nou govern.

stats