Economia 12/06/2019

Chacón creu que les al·legacions contra el vot electrònic no afectaran la composició del ple de la Cambra

El Govern insisteix que les eleccions van ser "legalment impecables"

Ara
2 min
Àngels Chacón: “El repte més gran és que els aturats no s’adeqüen als perfils que es busquen”

BarcelonaLa consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha insistit aquest dimecres que les eleccions a la Cambra de Comerç van ser "jurídicament i legalment impecables". Per aquesta raó, Chacón ha descartat que els requeriments presentats per les candidatures liderades per Carles Tusquets i Ramon Masià acabin afectant la composició del plenari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Havíem de vetllar perquè les eleccions fossin jurídicament i legalment impecables, i així ha sigut. Ha quedat més que demostrat", ha declarat la consellera. "La Generalitat ha posat la pista i ha garantit que estigui seca, il·luminada i segura. La manera com vulguin córrer els cotxes no és la nostra responsabilitat", ha afegit, en un acte a Barcelona.

En principi, el 17 de juny es reunirà per primer cop el nou ple de l'organisme empresarial. Durant la reunió està previst que la candidatura independentista Eines de País faci valer la majoria absoluta obtinguda a les urnes i es nomeni l'empresari Joan Canadell com a nou president de la Cambra barcelonina.

Ahir les llistes de Tusquets i Masià van anunciar la presentació d'al·legacions al procés electoral a les cambres, al considerar que l'empresa organitzadora del vot electrònic, Scytl, i l'auditora, Agtic Consulting, s'havien saltat les lleis espanyola i catalana. A més, també denuncien que Scytl va incomplir el plec de condicions per al vot electrònic.

Des de la nit electoral, quan es va conèixer que Eines de País guanyava les eleccions, la llista de Tusquets va obrir la porta a possibles impugnacions de la votació, al considerar que el vot electrònic havia presentat irregularitats.

Posteriorment, tant Agtic com el mateix departament d'Empresa de la Generalitat –que actua com a òrgan tutelar del procés electoral– van sortir a defensar la gestió del vot electrònic, del qual van destacar les poques incidències.

stats