CONCESSIONS
Economia 12/05/2016

El Govern multarà ATLL però no trenca el contracte

Ara
2 min
Tota l’aigua pendent del Suprem

BarcelonaEl Govern imposarà una multa de 4.035.000 euros a la concessionària Aigües Ter Llobregat (ATLL) per infraccions “greus” en la gestió, segons va anunciar ahir al Parlament el conseller de Territori, Josep Rull. No obstant, el conseller va afegir que la Generalitat no veu causa per rescindir el contracte perquè les irregularitats no han afectat el servei als ciutadans ni la tarifa. La concessionària té ara un termini de quinze dies per presentar al·legacions contra la sanció. La companyia va emetre ahir un comunicat en què mostrava el seu desacord amb la sanció i va assegurar que com a molt s’havien produït irregularitats de procediment que en cap cas van tenir impacte en la prestació del servei ni en les tarifes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller va comparèixer al Parlament per l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) que alertava d’irregularitats en la gestió d’ATLL -incloent-hi factures no autoritzades o justificades per import d’uns 13 milions entre el 2013 i el 2015, amb possible responsabilitat fiscal i penal- i demanava la resolució del contracte per possibles infraccions molt greus. Rull va explicar que ATLL va contractar empreses del grup Acciona sense l’autorització pertinent de l’administració, i va debilitar el paper supervisor públic en no convocar el representant de la Generalitat a les reunions no presencials del consell d’administració, però no hi ha proves que això hagi provocat “dany”.

Infracció greu

La multa proposada per la Generalitat és de 5.000 euros per dia pel temps de facturació irregular a través de dues societats no autoritzades per l’administració: ATLL Operadora i Acciona Aigua (la primera operacional i la segona de serveis d’assistència tècnica). El conseller va admetre que hi va haver un funcionament inadequat que pot ser qualificat de greu, però no molt greu, i tampoc lleu, i va defensar l’actuació “diligent” de la Generalitat en aquest cas.

stats