Economia 11/03/2019

El Govern obre un expedient informatiu a Cabify

Territori dona un termini de deu dies perquè aclareixi els termes de contractació i prestació del servei

Ara
2 min
Un conductor d’un cotxe amb llicència VTC passejant per l’avinguda Diagonal la setmana passada.

BarcelonaEl Govern ha obert un expedient informatiu a l'empresa Prestige & Limousine, del grup Cabify, després que des de mitjans de la setmana passada la plataforma tornés a oferir el servei de vehicles de lloguer amb conductor. El departament de Territori i Sostenibilitat dona un termini de deu dies a l'empresa perquè aclareixi els termes de contractació i prestació dels serveis i li demana una relació dels trajectes fets entre el 7 i el 10 de març, en què l'empresa haurà de detallar l'hora de contractació i de l'inici de la prestació del servei.

Cabify va anunciar la setmana passada que tornava a operar a la capital catalana i que la precontractació de 15 minuts seria necessària només abans de fer el primer viatge perquè posteriorment el servei es desenvoluparia "amb la mateixa immediatesa de sempre". L'expedient informatiu del Govern recull aquesta informació, que la companyia va enviar als seus usuaris la setmana passada. L'empresa va incloure una clàusula en els nous termes i condicions que han de subscriure els clients, que passen a signar un contracte gratuït d'un any amb la companyia.

El departament de Territori i Sostenibilitat es queixa que, precisament, aquesta informació no apareix en el model de contracte de serveis de transport que l'empresa posa a disposició dels usuaris. Segons la conselleria que dirigeix Damià Calvet, en el contracte l'empresa posa de manifest que assumeix l'obligació de complir la normativa de transport terrestre aplicable i cita la llei estatal d'ordenació dels transports terrestres del 1987, la normativa posterior que la desenvolupa i el decret llei català de mesures urgents.

Territori considera que aquestes "divergències" poden confondre els usuaris i ha decidit obrir aquest expedient informatiu per "verificar" que Cabify compleix la llei del 1987 i també el decret llei de mesures urgents, que l'empresa també esmenta en el contracte. El departament adverteix a la companyia que si no fa cas dels seus requeriments consideraran que s'està obstruint "la tasca d'inspecció que correspon al departament de Territori i Sostenibilitat".

stats